Mikor számít egyszerűnek egy fog helyérő történő implantálás?

Ha az eltávolított fog helyén meggyógyult a csont vagy ha csont és az ínyszövetek megmaradtak, megtartottak; de legalább elégségesek ahhoz, hogy az implantátum a koroná(k)nak megfelelő helyre kerülhessen és ne kelljen csont- vagy ínypótlást végezni. Az egyszerű(bbnek tűnő) esetek 80%-át – a nem megfelelő képzettség és tapasztalatlanság miatt, – szakszerűtlenül végzik el. Emiatt munkánk jelentős része a kialakult komoly és drágán megoldható problémàk megoldása:

Mert másutt nem a szigorú protokollok szerint végzik a fogbeültetéseket… ez akár néhány év múlva komoly gyulladásokhoz, csontvesztéshez. A végeredmény így időigényesebb és még magasabb anyagi vonzattal fog járni. Ezért érdemes a Halász Klinikát választani, ahol már 30 éves tapasztalattal rendelkezünk a fog implantátumok beültetése terén és az implantátumot és a fogpótlást is egy életre tervezzük, melyet munkáink bizonyítanak a leginkább. 20-30 éves fogpótlásainkról blogbejegyzésünk itt»

A tapasztalaton és szaktudáson kívül fontos még azt is tudni, hogy a választott fog implantátum típusától függően munkáinkra 5-10 év garanciát adunk, melyen felül a Nobel Biocare ÉLETHOSSZIG tartó cseregaranciát is biztosít minden implantátumára. Zárt, eredeti fogsorból, ha 1-1 fog hiányzik csak, azt napjaink protokolljait követve kizárólag fogbeültetéssel, úgynevezett szóló implantátummal szabad pótolni, melyre szóló korona kerül. Napjainkban az ép fogak lecsiszolása kerülendő. Ugyanis a csiszolt fogak jelentős hányada néhány éven belül elhal, begyullad; ezáltal a fog a gyökérkezelés › ciszta › fogeltávolítás útjára lép. Több, egymás melletti fog hiánya esetén – ha a körülmények engedik, – a fogankénti implantáció szóló koronákkal a legtökéletesebb megoldás. Mivel fogköz tisztító fogselymezés kizárólag szóló koronák esetén lehetséges. Tudniillik az implantátumokra kerülő hídpótlás a hídtagok alatt, – akárcsak a fogakra ragasztva, – mindig nehezebben ápolható. Továbbá a hídtagok alatt a csont és íny folyamatosan sorvad; mivel a csont nincs “használva”, mert nincs benne fog, vagy implantátum. Ezért évek során egyre romlik a hidak esztétikája.

Ha csak lehet, törekedni kell a foghúzáskori azonnali implantációra! Ennek
előnyeiről bővebben itt »

Több, egymás mellett hiányzó fog pótlására két lehetőség van.

Kettő, vagy több implantátum összekötése híddal.

Vagy egyenként, mindegyik hiányzó fog helyére egy-egy implantátum szóló koronával; ennek higiéniai és esztétikai előnyei vannak. A köztes ún. hídtag alatt a csont és íny törvényszerűen folyamatosan sorvad. Mivel nincs a csont terhelve, használva. A hídtag és íny között az évek során egyre nagyobb és feltűnőbb, a résben mind könnyebben meggyűlik az étel. Ez ínygyulladást, ínysorvadást okozhat. Fokozottabb odafigyelést és ápolást igényel!

20-30 éves fogpótlásainkról blogbejegyzésünk itt» olvasható.

Bővebben

Néhány munkánk az elmúlt 30 évből

Egy ún. penge implantátum 1995-ből…mely ma is tökéletes. A páciens 40-es éveiben csináltuk, de ha semmi rendkívüli nem történik és hasonlóan szépen ápolja, mint eddig, biztosan kitart élete végéig. Mivel elégedett volt ezzel az első fogpótlással, 20 éve, 2002-ben bal felső hidat készítettünk neki. 2014-ben is minden tökèletes volt…és azóta is.

1995

1996-ban készítettük a porcelán hidat, míg 2006-ban az implantátumokat.

1996

2000-ben implantáltuk és készítettük alábbi páciens alsó és felső porcelán fogpótlásait.
Mai szemmel is elfogadható; bár sokkal szebbeket készítünk már.

2000

2000-ben ültettünk be neki 6 db (akkor prémiumnak számító) implantátumot és került rá az alsó porcelán híd 23 éve!

2000

2002-ben általunk belültetett implantátumaival és porcelán koronàival annyira elégedett volt a páciens, hogy 2022-ben is visszajött hozzánk egy foghiány pótlására.

2002

A pirossal jelzett implantátumait 2002-ben ültette be a páciens, illetve készítettük el fogpótlásait. Ezzel annyira elégedett volt, hogy 18 éve a kék nyíllal jelzett implantátumot is elkészítette velünk.

2002

Páciens (nyíllal jelölt) 2 db implantátumát 2002.11.19-én 8:57 h-kor ültettük be, a fotó 2022-ben készült.

2002

És még mindig 2002-ben vagyunk

2002

A felső 6 implantátumos porcelán hidat 2003-ban, az alsót pedig 2017-ben készítettük.

2003

A 12 db Nobel Biocare implantátum állapota ma is tökèletes. Teljesen gyulladásmentes a csont, az íny. Ínysorvadásnak, fogágybetegségnek, – mely ennyi idős implantátumoknàl nagyon gyakori, – nyoma sincs. A porcelán fogpótlások – az akkori technológiai fejlettség szintjèn, de – teljesen újszerűek…ma már sokkal szebbeket és még tartósabbakat készítünk.

2006

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!