Célunk a min. 20 év élettartam!

4. tipp – Monolit cirkon fogpótlások

Alapelvünk: nem mi vagyunk a fogért, hanem fogpótlás van értünk. Azaz ne kelljen rá vigyázni, évtizedeken át önfeledten használhassa páciensünk!

Amennyiben 20-30 év élettartamban gondolkodunk, nem csak az implantátumnál, hanem a fogpótlásnál is évtizedes élettartamban kell gondolkodnunk. Sok minden történhet ennyi idő alatt. Az évi átlagos 1 millió rágómozdulaton kívül akár balesetek, véletlen keményre-, csontra harapás, éjszakai fogszorítás, -csikorgatás veheti igénybe fogpótlásunkat…mindez min. 20 éven át!

Sőt, teljes fogatlanság esetén extrém mértékű a fogpótlás igénybe vétele. Ugyanis a foggyökerek körül rágóerő érzékelő receptorok segítik az agy a rágómozgások kifinomult koordinációját. Teljes fogatlanság esetén, ha csak implantátumokon rögzül a fogpótlás, az agy nem kaphat visszajelzést a hiányzó receptoroktól, jelentősen megnő a rágóerő, a fogpótlás terhelése…és ezt is ki kell bírja fogművünk!

Nemzetközi tanulmányok szerint a kerámia, porcelán fogak repedezése, a porcelán réteg leválása, lepattanása egy állandó, a páciensek 30%-át érintő probléma. Már 10 év alatt megviselt és csúnya lehet a fogpótlás. Ezért fogpótlásoknál kerülendő a hagyományos porcelánnal leplezett fémvázas, vagy cirkon híd.

A legújabb, legmagasabb minőséget képviselő ún. monolit, vagy anatomikus cirkon hidaknál, koronáknál nem kell leplező kerámia réteget használni. Szinte egyáltalán nem fordul elő a korona és felszínének sérülése; anyaga nem kopik, nem színeződik. A Halász Klinika különböző hibrid fogpótlásainak fogkoronáit többféle – egyéni igényt – kielégítő, legnemesebb cirkon alapanyagokból készítjük (Procera, Prettau, Prettau 3, Prettau 4).


Kezelés előtt-után: Fogágybetegség miatt el kellett távolítani a páciens összes fogát, majd azonnal beültettünk 6 db felső, 4 alsó Nobel Biocare implantátumot, melyre azonnal ideiglenes hidat kapott. 4 hónap múltán megkapta gyönyörű cirkon hibrid hídjait. További előnye az átmenőcsavaros fogpótlásnak, – szemben a ragasztott fogpótlással, – hogy le nem tud esni, viszont bármikor károsodás nélkül eltávolítható, így javítható, akár fel is újítható évtizedek múltán.

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!