Célunk a min. 20 év élettartam!

3. tipp – Harc a fogágybetegség ellen

Mivel implantátum mellett ugyanúgy, sőt könnyebben fellép a parodontózis, – illetve ennek egy speciális, csak implantátumoknál előforduló változata, a periimplantitis, – az implantológia fejlődésének napjainkban egyik legfőbb célja a fogágybetegség kialakulásának elkerülése, folyamatának lassítása. Célunk a minél hosszabb implantátum élettartam. Manapság „jobb helyeken” már csak az implantátumhoz csavarozással rögzülő, ún. átmenőcsavaros fogpótlásokat készítenek…készítünk  Egyrészt a fogpótlás időnkénti eltávolításával az implantátumok, de a fogpótlás tökéletesebb hozzáférését tisztítását biztosítjuk – ez ragasztott fogpótlásnál nem megoldható. Másrészt a fogpótlás 15-25 év használata után, ha netán szükséges, annak költséghatékony felújítása is megoldható, nem kell új fogpótlást készíteni.

A cél évtizedek óta az implantátum tökéletes csont integrációja, „összenövése” a csonttal. Napjaink újabb célja az íny minél stabilabb, szorosabb „hozzánövését” biztosítani a megfelelő alkatrészekhez. Hogy a baktériumok minél nehezebben tudjanak bejutni az íny alá az implantátum felépítmény mentén; mely eddig egy résnyire nyitott kapu volt számukra. Ahol a tartósság, biztonság a mindenek feletti cél, – és áldozni is hajlandók rá, – az átmenőcsavaros fogpótlás és az implantátum közé még beillesztenek egy speciális (multi-unit, On1, stb.) felépítményt. E kis alkatrészek csavarozással rögzülnek az implantátumokhoz, az íny szorosan hozzájuk tud nőni. És ezekhez van a fogpótlás hozzácsavarozva.

A legigényesebb gyártmányoknál már arra is odafigyelnek a gyártók, hogy ezek a közbeeső felépítmények olyan pontosan illeszkedjenek az implantátumba, hogy az implantátum belsejében minél kevesebb, vagy akár egyáltalán ne tudjon megbújni fogágybetegséget okozó baktérium. Sőt, létezik már olyan felépítmény is, mely egy olyan speciális aranysárga titán-oxid bevonatot (Xeal) kap, melynek felszínére „imádnak” rátelepedni, hozzánőni az ínysejtek…biztosítva a legbiztosabb ínyzárást. A néhány mikron pontosságú újgenerációs implantátumok e plusz alkatrészekkel egyből megduplázzák egy hagyományos, nem ennyire precíziós implantátumhoz képest az árat.

A döntés, választás felelőssége a páciensé. Az orvosé ennek ismerete, a felvilágosítás és felkészültség.

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (1% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Ha pedig mégis olyan – rendkívül ritka, – helyzetbe futunk bele, mely plusz beavatkozást igényel, annak többletköltségét nem terheljük a páciensre.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben
5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!