Célunk a min. 20 év élettartam!

2. tipp – Higiénia

Szájhigiénia

A legfontosabb amit megtehetsz implantátumaidért: az alapos és rendszeres fogmosás reggel, este; illetve az esti fogköztisztítás fogselyemmel, vagy fogköztisztító kefével….ahogy szájhigiénikusunk megtanítja!

A lepedék ott kezd lerakódni, ahol nem jár 1-2 napig fogkefe. A lepedék egy szerves anyagok és kórokozók alkotta biofilm a fogfelszínen, mely napról napra hízik. 2 hét után kristályosodási gócpontok jelennek meg benne, melyből fogkő alakul ki…tehát már 2 hete nem járt arra fogkefe! A lepedéknek, fogkőnek, ahogy „öregszik”, egyre károsabb irányba változik a baktérium flórája: egyre agresszívebb ínygyulladást, íny- és csontpusztulást okozó baktériumok szaporodnak el benne.

A fogpótláson ugyanúgy képződik fogkő; sőt, az implantátum a saját fogakhoz képest fogékonyabb fogágybetegségre. Ha nem szánsz elég időt és energiát a szájápolásra, vagy nem jó a kézügyességed és fogköved képződik, jelenj meg legalább félévenként fogkőeltávolításon és fogorvosi kontrollon.

Intézményi higiénia

Minél professzionálisabb, jobban felszerelt helyet válassz fogbeültetésre, csontpótlásra. Az egészségügyi higiéniában ugyanúgy léteznek minőségi különbségek, mint a silány és prémium autók között…csak itt a minőségi különbség baktériumok számában mérendő: levegőben, felületeken, műszeereken.

Minél kevesebb kórokozó van jelen egy klinikán, annak levegőjében, annál kisebb eséllyel kapsz fertőzést, vagy lesz komplikációd. De akár beültetéskor elkezdődő lassú, észrevétlen krónikus gyulladást is lehet szerezni, mely ugyan nem okoz fájó gyulladást, azonnali implantátum vesztést, de a beültetéskor bekerült baktérium okozhat gyorsított csontlebontódást, mely évekkel csökkentheti az implantátum élettartamát.

A Halász Klinika három emeletén, hermetikusan záródó ablakok mellett Mitshubishi központi légkezelő biztosít folyamatosan szűrt, tisztított levegőt és túlnyomást, hogy a kórokozók ne juthassanak be a bejárati ajtón sem. Pácienseink cipőkön sem tudnak behozni baktériumokat cipőfóliázónknak hála. Steril implantológiai műtőt elsőként mi építettünk hazánkban. 2021-ben vezettük be, ill. ruháztunk be itthon elsőként a legújabb sterilizálási protokollba és annak berendezéseibe. Érintés mentes ajtók és csaptelepek sora, antibakteriális burkolatok a kontaktfertőzést akadályozzák meg. A sterilitás, a higiénia egy szemléletmód, egy viselkedésforma – rutinját, fortélyait az állandóan ebben és így élők-dolgozók tudják lemagasabb szinten művelni.


A folyamatos és állandó UV-C légfertőtlenítés mellett rendszeres Saniswiss fertőtlenítő ködös és ózonos felületfertőtlenítést végzünk.

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (1% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Ha pedig mégis olyan – rendkívül ritka, – helyzetbe futunk bele, mely plusz beavatkozást igényel, annak többletköltségét nem terheljük a páciensre.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben
5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!