Célunk a min. 20 év élettartam!

5. Tipp(ek) – Még 5 tipp

1. Ne dohányozz, vagy minél kevesebbet. Napi 10 szál jelentősen, akár 50%-kal csökkenti a száj kapilláris érhálózatát. A kapillárisok a biztosítják a vérellátáson keresztül a szövetek tápanyag és oxigén ellátását, immunvédekezését (a fogágybetegséggel szemben).

2. CT nélkül, csak panoráma röntgennel, nagyon ritkán lehet megfelelően, alapos mérések alapján, igazán precízen elvégezni a fogbeültetést. Csak olyan helyen implantáltass, ahol van helyben CT, hogy akár implantáció közben is, a precíz végeredmény érdekében készíteni lehessen CT-t. CT és CT berendezés közt is nagyfokú minőségi eltérés lehet: mekkora sugárdózissal működik, mennyire éles képet tud készíteni (egy 40 Mio-s CT-n készült felvétel nem kerülhet ugyanannyiba, mint egy 18 Mio-s berendezésen készült).

3. A minőségibb, „prémiumabb” (egyben drágább) implantátumoknál sokkal nagyobb a méretválaszték; minőségi megoldásaikat, a különbségek egy részét előző hírlevelekben érintettem. Így a csontmérethez, csontminőséghez, nyálkahártya vastagsághoz, a páciens szubjektív igényeihez jobban passzoló implantátum ültethető be…mely végül kihat a tartósságra is.

A Halász Klinika BASIC szintű, hagyományosabb Nobel Replace implantátumai méretválasztéka: 15 méret. A nálunk PRÉMIUM szintnek nevezett Nobel implantátum családok méretválasztéka: 54 méret. A minőségi megoldások különbségeiről, azok hosszútávú, íny- és csontélettani hatásairól órákat lehetne beszélni.

Egy hazánkban elterjedt olcsóbb magyar implantátum gyártmány. És a Nobel Biocare csúcskategóriás, legmodernebb implantátuma (On1 felépítménnyel, Élethossz Xtra garanciával).

4. De mindezek mellett, vagy ellenére, a siker és tartósság szempontjából legfontosabb tényezőknek alábbiakat tartom: az implantációt végző team elméleti és gyakorlati szakmai felkészültsége, tapasztalata, maximalizmusa. Ha ezek színvonala párosul egy magas minőségű implantátummal, kiemelkedő orvostechnológiai felszereltséggel, nagy eséllyel évtizedeken át működnie kell a fogpótlásnak.

5. Jobb implantátum = hosszabb élettartam? Nem feltétlenül! Önmagában a legjobb implantátum, rossz kezekben sem lesz elég jó. Viszont ugyanazon implantológusnak a kezében egy jobb, modernebb (drágább) implantátumtól hosszabb élettartam várható. A nagyon jó szakember képes kihozni
a maximumot egy kitűnő implantátumból.

Szerintem a garanciák (ld. 1. Tipp) hossza, pontosan meghatározott, írásba foglalt vállalásai, a várható eredmény jövőbe mutató „mérőszámaiként”, a legobjektívebb kapaszkodók orvosválasztásnál.

Ha egy termék tudása, tartóssága kiemelkedő, az olcsón nem megszerezhető. Így van ez a fogászatban is, itt is érvényes az alapszabály: olcsón jó biztosan nem létezik; de drágán lehet rosszat kapni.

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!