Folytatva előző» bejegyzésünket:

7. Arcdigitalizálót és arcívet használtak-e?!

Fogorvosok 99%-a semmi ilyet nem használ. Tehát nulla idő és költség. Mire valók? – kényelmesebb fogpótlás, hatékonyabb rágás, jobb esztétika, egy fogpróba kihagyható. 1 óra plusz munkaidő és 4-5 Mio Ft eszköz- és gép igény.

Klinikánk FaceHunter arcszkennere

 

Arcív

8. Milyen higiéniai és sterilizálási rendszerek, technológiák biztosítják láthatatlanul a műtéti hátteret?

Klinikánkon szűrt levegővel, nyithatatlan ablakokkal biztosított túlnyomás.Cipőfóliázóval bevont cipők minden páciensnek. Antbakteriális burkolatok; UV-C folyamatos fertőtlenítés; SaniSwiss felületfertőtlenítés rendszeresen; EUban is egyedülálló sterilizációs rendszerünk», stb.
Míg egy átlagos implantológiai rendelőben ~2 Mio Ft értékű berendezés szolgálja a higiéniát, jobb helyeken 10 Mio. Csak legutóbbi fejlesztésünkbe» invesztáltunk 20 Mio Ft-ot…a meglévő 20 Mio mellé.

9. Milyen műszer-, ill. eszközpark állt “láthatatlanul” a háttérben?

Csak bemutatok 2 eszközt.


Egy (min. 25 kell) felső front fogó foghúzáshoz. Egy standard (a fogászatok 95%-ában csak ilyesmi van) 15.000 Ft-ért. És egy 134.000 Ft-ért gyémánt pofával (ilyenünk is van): kisebb eséllyel töri a fogat, gyökeret; nagyobb eséllyel lehet kihúzni nagyon sérült, letört fogakat.


Egy átlagos (65.000 Ft) és a világ legjobb csontdarálója (1,5 Mio Ft). Nekünk utóbbi van: kisebb páciensből eltávolított csontmennyiségből több térfogatnyi, hatékonyabb minőségű őrlemény jön ki.

Csontdarálót az implantológiával foglalkozók igen kis hányada tart csak… de annak az évi pár betegnek ha kell…?! Rajtuk be sem tud jönni az ára. A többi pácienssel együtt a magasabb árban fizetik meg azt a biztonságot, hogy a Halász Klinikán minden adott, hogy biztonságot, minden helyzetben a legjobbat kapja meg. Sok Mio értékben állnak nálunk az ilyen kurrens eszközök, melyek itt-ott fedezhetők csak fel hazánk implantológiai rendelőiben.

10. Mekkora a raktárkészlete adott rendelőnek, klinikának?

Ez kardinális kérdés! Legtöbb helyen úgy dolgoznak, hogy a panoráma😅, vagy CT alapján felmért méretet megrendelik és a legáltalánosabb (2-3 átmérőben a 8-16 mm közti) méretekből tartanak a páciensnek kiajánlott implantátum rendszerből; jobb helyeken bőségesebb készlet van. De 20-50-ből egyszer olyan szituációba fut bele az ember, amikor:

  • teljesen más módon lehet / kell beültetni az implantátumot. Ilyenkor jönnek az extra (és legdrágább) méretek. Mi 7-53(!) mm hossz közt 6 átmérőben tartunk implantátumokat! Van, amihez évekig nem nyúlunk, ott áll több tíz darab, akár 180.000 Ft beszerzési áron + a hozzá való kiegészítő alkatrészek szortimentje (implantátumonként ugyanennyiért! ld. 4.pont)…de bármikor kellhet!
  • Pl. premium Silver csomagunkba valójában 3 teljesen eltérő implantátumrendszert “csomagoltunk”: mert a hosszon túl, csontminőségre, implantátum felhasználási helyre és módjra is tudunk mi optimalizálni.

Mi 7 féle Nobel Biocare implantátum rendszert tartunk 54 méretben + ezekhez mind másfajta kiegészítő alkatrésszel.
Beszállítók a mi raktárkészletünkön ámuldoznak; néha a központi holland raktárban is hiány van 1-1 típusból, ilyenkor tőlünk szokott kérni a forgalmazó. 200-300 db alá sosem csökken a bevásárlással 800 darabra hizlalt készlet.
Ezt a készletet közvetve, árainkon keresztül pácienseknek “kell”: hogy mindig a számukra legalkalmasabbat kaphassák.

11. Protokollok, lépések / munkafázisok száma, a szaktudás fontossága?

Továbbá ez a blogbejegyzésünk egy nagyon általános problémáról szól: két, a költségeket ugyan növelő, de a tartósságot, az implantátum élettartamot minimum megfelező(!) lépés kihagyásáról szól.

Hogy kerülhetne a mi implantátum ugyanannyiba, mint az átlag?!

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!