Mitől jobb, vagy rosszabb egy sterilitási “szint”, egy egészségügyi intézmény sterilitási, higiéniai szintje?! – 2. rész😅

Mint előző blogbejegyzésemben írtam: a legszigorúbb amerikai AAMI / HSPA tisztítási-fertőtlenítési és sterilizációs protokollt vezettük be.

Ismét egy paraméter az egészségügyben, mely a minőség egyik indikátora és a magasabb ár egyik oka

A sterilizáció “mértékegysége”, szintjét számszerűleg az SAL 10-n szám mutatja.
Az amerikai hivatalok az eü-i termékek engedélyeztetése során mérik SAL-t.
A sterilitás legalacsonyabb foka SAL 10-3 (1:1.000, azaz ezerből max. 1 kórokozó mikroorganizmus maradhat életben. Ezek csak külsőleg használható termékek).
Pl. egy egyszer használatos sebészi szike min. SAL 10-5 kell legyen, de a márkásabbak SAL 10-6.
A szervezetbe beültetendő pacemakerek, implantátumok min. SAL 10-6, de a jobbak SAL 10-7.

1 db sebészi műszeren használat után mikroorganizmusok milliói vannak.
Szakemberek szerint, a tisztítás-sterilitási protokoll minden egyes lépése gondosan, körültekintően végezve 90%-kal csökkenti a mikroorganizmusok számát. Tehát SAL 10-1-gyel.

Új protokollunkkal, a 7(!) db fertőtlenítő és sterilizációs lépés, high-tech felszereltség*, működési környezet** és tökéletesen betartott paraméterek esetén elméletileg 10 Mio-ból max. 1 kórokozó maradhat életben.
Mivel szerintem igen ritka (bocs, betegesen maximalista vagyok), hogy teljesen tökéletes munkát képes végezni egy ember: ha “csak” törekszünk, mert nem mindig hibátlan a kivitelezés, a SAL 10-6 szintet reálisan nézve elérjük.
A szokásos átlagos sterilizálással hazánkban, az eü-i intézmények 98%-ában valószínűleg a SAL 10-4 -10-5 szintet érik el.

Azaz min. tized-, inkább századannyi (de akár ezredannyi) a mikroorganizmus a mi sebészi eszközeinken mint màsutt. Így töredéke az esélye egy “megmagyarázhatatlan” fertőzésnek a Halász Klinikán végzett implantációs, csontpótlásos beavatkozások során, mint másutt.
Eddigi 0,7%-os komplikációs / sikertelenségi rátánkból néhány tized csökkenés kevésnek tűnhet. De ha úgy nézzük, hogy átlagos éves 5-6 implantátum vesztésünk 1-2-vel csökken, akkor 1-2-vel több páciensünket tesszük boldoggá, elégedetté.

Ezért invesztáltunk több 10 Mio Ft-ot új, egyedülállóan modern sterilizálónkba.

Sterilizálónk “koszos” helyisége. A sterilizációs protokoll első 5 lépése itt (habos enzimatikus véroldás, áztatás, UP kézi tisztítás, UP öblítés, műszertisztító ultrahangos kád).

USA-ban még azt is számon tartják (a kórházak rentabilitása miatt), hogy SAL 10-5 szinten egyetlen tétel sterilitásának elérése 13¢ (45 Ft)-ba kerül.
SAL 10-6-os szinten 18¢ (63 Ft)-ba.
Tehát egyetlen szint “megugrása” ~1,5-szeres pluszköltség.
SAL 10-7 már ~100 Ft.
Egy nagyobb csontpótlásos-implantológiai műtét során ~100 eszközt, fúrót használunk, nyitunk fel; tehát csak a sterilizálási költség ~10.000 Ft. Ezután jön a nem is akármilyen csomagolási módszer és tárolási körülmények; mert ezek kell megtartsák a sterilitási szintet…akár fél évig! – mert nívós klinikánkon kell tartsunk bármilyen extrém, ritka helyzetben használandó, akár milliós műszereket, melyeket egy évben 1-2-szer használunk 1-2 percig! Ezért is olyan drága a minőségi implantológia. Kapásból tudnék mondani 10 Mio összértékben ilyen műszereket, melyeket csak 2-3 helyen tarthatnak hazánkban.
Ezért a “méltó” tárolási feltételeket is bővítettük.

“Tiszta” helyiségünkben 2 lépés: Miele orvosi dezinfektor és mosogatógép; műszer csomagolás után sterilizálás autoklávokban.

Sterilizációs munkafolyamatok szétválasztva: “koszos” és “tiszta” helyiségekbe. Mindegyikben más, – az ott a mikroorganizmusok szaporodását csökkenteni szükséges – hőmérséklet, páratartalom, fényerő (lux), légcsere és légnyomás(!).

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!