Mi a sterilitás?
Mitől jobb, vagy rosszabb egy sterilitási “szint”, egy egészségügyi intézmény sterilitási, higiéniai szintje?!

Mi a sterilizálás célja az egészségügyben?

A gyógyítás során használt eszközök, anyagok fertőzéseket okozni tudó ágensektől, spóráktól, csíráktól (baktériumok, gombák, vírusok) való teljes mentesítése, ill. azok fertőzőképességét teljesen megszüntetni igyekvő eljárások összessége.

Fertőtlenítés (dezinfekció): a kórokozók számának csökkentése.

High-tech műtőnk egy TV2 felvételen
https://youtu.be/q9dmVodO3jk

Vannak a sterilitásnak szintjei?

Az elméletben ideális, teljesen csíramentes állapot gyakorlatilag nem elérhető. Csak egyre jobban igyekezhetünk megközelíteni.

A „sterilitás” fogalmát az egyes sterilizálandó cikkek sterilitásának valószínűségeként mérjük, amit a termék sterilitás-biztosítási szintjének (SAL) neveznek. Ez a sterilizálási folyamat letalitásának becslése: hogy a sterilizálást követően egyetlen életképes mikroorganizmus előfordulásának mekkora az esélye a terméken. A SAL-t 10n-ben fejezik ki. Ha egy spóra túlélési valószínűsége – pl. egy steril, egyszer használatos szikén – 1 : 1.000.000-hoz (SAL 106): valószínűleg, konzervatívan becsülve 1 életképes spóra maradhatott az egymillióból.

Nem létezik teljes sterilitás!

  • A sebész orvos steril gumikesztyűjén lehetnek mikropórusok, ahol lefertőtlenített kezéről kijuthat néhány baktérium. De pl. az arcáról lehulló mikro hámsejt darabokkal, a műtős ruházatán átjutó, vagy a kilehelt baktériumokkal is számolni kell.
  • A páciens műtéti területét a bőrén, száján, stb. át érjük el. De teljesen sterillé nem tehetjük bőrét, testnyílásait. Csak műtét előtti fertőtlenítéssel, nagyon alapos fogkőeltávolítással, nyelvtisztítással(!) csökkenthetjük a spórák számát. Valamennyi gyulladáskeltő baktérium, gomba mindenképp bejut a műtéti területbe.
  • A steril műszereken is van, lehet néhány gyakorlatilag életképes spóra.
  • A műtő levegőjében is lebegnek, falán, padlóján, élnek baktériumok*.
  • Azért van olyan hűvös (20 C), erős fény és nagy légcsere a műtőnkben, mert a baktériumok a meleg, párás, sötét környezetet kedvelik…tovább szaporodásukat így nehezítjük.

Valamennyi, kevés baktériummal a műtött szervezet el tud bánni…ezt a védekezést ezért támogatjuk meg műtét utáni antibiotikummal.

A műtő másutt és nálunk

*•Ezért antibakteriális anyagú műtőnk fala, padlója; UV-C-vel folyamatosan fertőtlenítjük műtőnk felületeit, levegőjét. De a fény nem jut be mindenhova.
•Ezért hetente telítjük 2,5 órára a SaniSwiss fertőtlenítő “köddel” műtőnk levegőjét: a legeldugottabb zugaiban is drasztikusan tudjuk így csökkenteni ezzel a spórák számát.

•Ezért nagymértékben szűrt levegővel biztosítja párját ritkító lègtechnikánk a műtő és a teljes klinika frisslevegő igényét. Sőt, túlnyomást hoz létre (ezért nyithatatlanok ablakaink): hogy “magától” be ne, csak kimehessen a klinikáról (a tisztított) levegő.

Következő hírlevelemben ismertetem – a világ legjobb, legkörültekintőbb – amerikai (nem orosz;-) AAMI / HSPA sterilizációs protokolljának (sebészi műszerek tisztítási-sterilizàlási) lépéseit, melyet mi is bevezettünk.

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!