Két implantátum összehasonlításánál egy – hozzá nem értő – páciens egyetlen paramétert ért, lát: az árat.
Maguk a termékek (tudása) közt is óriási eltérések lehetnek. De implantátum, fogpótlás esetében nem a bolt polcáról levett késztermékről van csak szó. Az implantátum, termék alkalmazása, “életre keltése” mögötti technológiai háttér és alkalmazott tudás, tapasztalat még fontosabb!

Számos alkalommal találkozom azzal, hogy “de drága a Halász Klinikán az implantátum, a fogpótlás”…mondják még, hogy itt, meg ott (akár Törökországban) csak ennyibe, meg annyiba kerül.
Ilyenkor rákérdezek:

1. Pontosan mely implantátum gyártó, milyen típusú implantátumáról beszélünk?

A legolcsóbb és legextrább implantátumok beszerzési ára között 5-7-szeres árkülönbség van. Minél jobb, annál TARTÓSABB, annál KEVESEBB a KOMPLIKÁCIÓ…és sok egyéb “képessége”, tudása van egy prémium implantátumnak. Sőt, a prémium gyártók gyártanak – önmagukhoz képest – olcsóbb, kisebb tudású, valamint high-tech implantátumokat, melyekbe belepakoltak mindent, amit a tudomány adott pillanatban tud.

Több szàz implantàtum rendszer lètezik. Mind valamilyen és eltérő tudással, előnnyel-hátránnyal, precizitással és tisztasággal(!).

2. És hány év rá (az orvostól függetlenül is érvényes) gyári cseregarancia?

A világon 2 gyártó ad Élethossz (csere) Garanciát implantátumaira. Egyik, az általunk használt Nobel Biocare.
Sőt, Nobel Biocare Élethosssz Xtra Garancia végképp ritka extra: 1.500 EUR-ig az implantátum cserével kapcsolatos egyéb orvosi költségeket is állja a Nobel Biocare. Ez a garancia hazánkban kizárólag a Halász Klinikán él!!! – mert a mi pácienseink “megérdemlik”? Vagy mert olyan színvonalú munkát végzünk, hogy a Nobel cég nálunk látja egyedül bevállalhatónak ezt az extra kockázatot…mert ők tudják igazán: az orvosi ellátás minőségén milyen sok múlik?!

3. Hány év klinikai garanciát adott (papíron, aláírva…nem szóban) az orvos?

Mi 10 év teljes körű Halász Klinika Garanciát adunk implantátumra, fogpótlásra, csontpótlásra. Ha valami történik, nem kezdünk “áldozathibáztatásba”: kicseréljük, megjavítjuk. Egyetlen feltétellel: el kell járni féléves kontrollokra.

4. Az implantátumba tettek-e vmilyen közbülső felépítményt?

Az implantátum nem a tökéletes felület az íny “megtapadása” számára. Viszont az íny felől támadnak a gyulladást keltő, csontvesztést okozó baktériumok. Hogy a megszokottnál stabilabban “hozzánőhessen” az íny, mi – csak néhány ritka speciális helyzettől eltekintve, – mindig egy közbülső, kifejezetten íny hozzánövésre optimalizált felépítményt (On1, Multi-unit) csavarozunk az implantátumhoz. Ezek beszerzési ára 25-65.000 Ft.

Az íny egy közbülső felépítmény nélkül és On1 felépítménnyel. A csont és implantátum tartósabb kapcsolatát biztosítja.

5. Csavaros, vagy ragasztott fogpótlást kapott? És milyen alapanyagból, milyen gyártmányt?

A csavarozott fogpótlás minden szempontból jobb (bővebben») de jóval költségesebb. Sőt, ha orvos / fogtechnikus nem elég pontosan dolgozik, több kárt okoz, mint egy ragasztott; ha hibáznak, egyszerűen nem megy a helyére, ki kell dobni a drága munkát, mert nem javítható. Ezért sokan nem szívesen csinálnak, vagy a nem tökéleteset is szájba teszik.

Mi a tökéletest hajszoljuk, hogy mindig a létező legjobb legyen.
Nagyon felkapottak lettek az utóbbi években az olcsó kínai cirkónium alapanyagú fogpótlások…végülis kap egy cirkónium fogat a páciens…ki nézi (páciens meg úgysem ért hozzá), hogy:

  • hány MPa annak a hajlítási szilárdsága (=törésállósága);
  • mennyire pontos és standardizált az égetéskori zsugorodása (=pontossága › tartóssága);
  • öregedése során mekkora a mikrorepedés képződési hajlama?!

A Procera, a világ legjobb cirkónium kerámia fogpótlásai mitől a legjobbak, legerősebbek, legpontosabbak? Miért csak 2 helyen, USÁ-ban és Japánban tudnak ilyet (nem mint alapanyagot, hanem mint kész fogpótlást!) gyártani? Egyértelmű, hogy sokszorosába kell kerüljön egy kínai cirkónium alapanyagból, helyi fogtechnikán készültnek!

6. Tudja-e, ért-e hozzá, milyen lenyomatvételi, vagy harapás vételi eljárással dolgoztak a fogpótlás készítése során?

A hagyományos lenyomatvétel a legjobb anyagból is páciensenként néhány ezer Ft-ba kerül, néhány tízezer, esetleg max 250.000 Ft-os beruházást igényel.

A Közép-EU-ban is egyedülálló, csak nálunk megtalálható PIC»  a hozzátartozó szájszkennerekkel 50 Mio Ft értékű.

A PIC-kel olyan (4-6 μ) pontos lenyomatra vagyunk képesek, mint senki más (az enélkül elérhető csúcs pontosság 20-35 μ; 50-100 μ már az elfogadhatóan jó). Ez biztosít TARTÓSSÁGOT, GYULLADÁS MENTES jövőt a páciensnek.
Támasztócsapos harapásvételi eljárásunknak köszönhetően sokkal komfortosabb a fogpótlás viselése, hatékonyabb vele a rágás. Ebben 2 órányi fogtechnikusi és orvosi munkaóra + 20.000 Ft-nyi anyag van. Szemben a hagyományos harapásvétel 2 percével és pár száz Ft-os anyagköltségével.

Hogy kerülhetne a mi implantátumunk, fogpótlásunk ugyanannyiba, mint az átlag?! Nem egy kategóriáról beszélünk; ég és föld!

Folyt. köv. 2 hét múlva.

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!