Az implantátumok eltávolítása egy külön specialitásunk lett az évek során. Ugyanis hozzánk sok, másutt implantátummal ellátott és pórul járt páciens érkezik. Akik kezelésének első lépése implantátumaik eltávolítás.
Nagyon kevés az erre komolyan felkészült szakember; legtöbb helyen 1-2-3 órán keresztül műtik ki az implantátumokat. A páciensek tartanak tőle, mert igazából nem tudják hogyan is történik. És leggyakrabban hatalmas csontveszteség árán szokták és tudják csak eltávolítani az implantátumokat.
Mivel legtöbbször az eltávolított implantátum helyére később újabb implantátum fog bekerülni, nagyon meg kell(ene) őrizni, kímélni a még megmaradt csontot; nem szabadna az eltávolítás során még többet elveszíteni.

Olyan módszereket kerestünk, és azokhoz speciális szerszámokat, műszereket, melyekkel a csont maximális megőrzését biztosíthatjuk…és mindezeket az évek során sajnos sikerült is begyakorolnunk.

Speciális technológiák állnak rendelkezésünkre. Egy több lépcsős protokollunk és felszereltségünk van a különböző szinten becsontosodott implantátumokra.
Az implantátumok 70%-át egy speciális műszercsoporttal – még ha az be is van csontosodva, – képesek vagyunk egyszerűen kicsavarni a csontból 1-2 perc alatt.
Ha így nem megy, következik a koronafúró készlet, mellyel már szinte minden implantátum kijön a helyéről 5-10 percen belül.
A legritkább esetben van szükség klasszikus, – de módosított, csontkímélő(!) technikával, – feltárásból 10-15 perc alatt eltávolítani az implantátumot.

Bizonyos, szigorúan körülhatárolt esetekben implantátum eltávolításkor azonnal a csontpótlást is elvégezzük.

Íme egy ilyen esetünk »

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!