Az implantátumok eltávolítása egy külön specialitásunk lett az évek során. Ugyanis hozzánk sok, másutt implantátummal ellátott és pórul járt páciens érkezik. Akik kezelésének első lépése a korábban behelyezett implantátumaik eltávolítása. Nagyon kevés az erre komolyan felkészült szakember; legtöbb helyen 1-2-3 órán keresztül műtik ki a fogászati implantátumokat, ami miatt a páciensek aggódva érkeznek hozzánk. Nem meglepő, hogy a páciensek tartanak az implantátum eltávolításától, mert igazából a legtöbb esetben nem tudják hogyan is történik a beavatkozás. És leggyakrabban máshol hatalmas csontveszteség árán szokták és tudják csak eltávolítani az implantátumokat.
Mivel legtöbbször az eltávolított implantátum helyére később újabb implantátum fog bekerülni, nagyon meg kell(ene) őrizni, kímélni a még megmaradt csontot; nem szabadna az eltávolítás során még többet elveszíteni.

Olyan módszereket kerestünk, és azokhoz speciális szerszámokat, műszereket, melyekkel a csont maximális megőrzését biztosíthatjuk…és mindezeket az évek során sikerült is begyakorolnunk.

Bővebben

A fog implantátum eltávolítás módszerei

Speciális technológiák állnak rendelkezésünkre. Egy több lépcsős protokollunk és felszereltségünk van a különböző szinten becsontosodott implantátumokra.
Az implantátumok 70%-át egy speciális műszercsoporttal – még ha az be is van csontosodva, – képesek vagyunk egyszerűen kicsavarni a csontból 1-2 perc alatt.
Ha így nem megy, következik a koronafúró készlet, mellyel már szinte minden implantátum kijön a helyéről 5-10 percen belül.
A legritkább esetben van szükség klasszikus, – de módosított, csontkímélő(!) technikával, – feltárásból 10-15 perc alatt eltávolítani az implantátumot.

Bizonyos, szigorúan körülhatárolt esetekben implantátum eltávolításkor azonnal a csontpótlást is elvégezzük. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy megkíméljük a pácienseket egy újabb, későbbi beavatkozástól.

Mikor indokolt a fog implantátum eltávolítása?

A fog implantátum eltávolítása akkor válik indokolttá, ha a páciensnél az implantátummal kapcsolatos problémák merülnek fel, vagy az implantátum már nem szolgálja megfelelően a funkcióját. Az eltávolítás leggyakoribb okai a következők lehetnek:

  • Szöveti problémák miatt: A behelyezett implantátum körüli szövetek esetleges gyulladása vagy fertőzése, allergiás reakció, az íny különböző problémái lépnek fel.
  • Mechanikai problémák esetén: Az implantátum sérülése, törése, meglazulása, nem megfelelő rögzülése a csontban, vagy esetleg az implantátumra rögzített pótlás problémái következtében.
  • Egyéb szájüregi változások során: Az implantátum eltávolítása szükségessé válhat, ha bizonyos szájüregi beavatkozásokat kell elvégezni, mint például a csontpótlás.
  • Korábbi hibás implantáció: A behelyezett implantátum nem megfelelő módszerrel vagy nem megfelelő helyzetben került rögzítésre.
  • Implantátum kilökődése: A fog implantátum korai vagy késői kellemetlen kilökődése történik.

Elkötelezett profi csapattal dolgozunk

A Halász Klinika fogorvosai gyors, fájdalommentes és csontkímélő eljárást kínának a fog implantátumok eltávolítására, biztosítva a pácienseink számára a legjobb eredményeket, a hosszú távú megoldásokat és a megfelelő rehabilitációt. A csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legújabb technológiákat alkalmazza a páciensek kényelme és egészsége érdekében, és mindig arra törekszünk, hogy az egyéni igényekhez igazodó, magas színvonalú ellátást biztosítsunk.

Íme egy ilyen esetünk »

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!