Csontpótlás

A csonthiányok klasszifikációja határozza meg, adott helyen, adott csonthiány forma pótlására melyik a leghatékonyabb csontpótlási technika. Csontpótlási technikák egyedülállóan széles skálájára vagyunk felkészülve és alkalmazzuk őket: “tágítási” technikák (spreading, Bone splitting); Sinus-lift; Hungarian sausage; Titanium mesh; Cocoon-technika; Periosteum tasak-technika; Khoury-technika; IDR-technika (by J.C.M. Da Rosa); PTFE technika (by H. Wang); Sátor-technika.

A fogbeültetés egyszerű beavatkozás. A csontbeültetés, a csontpótlás az igazi tudás, művészet. Mivel a legnehezebb esetekben rendkívül bonyolult procedúra lehet, ezért némileg gyakoribbak a komplikációk. A Halász Klinikán a csontfelépítésekre is 10 év teljes körű garanciát adunk; így jelezzük pácienseinknek, hogy klinikánkon a csontbeültetés nem próbálkozás, hanem tervszerűen végrehajtott rutin-beavatkozás.

Nem véletlen, hogy az összetett és igen bonyolult esetek „találkozó helye” vagyunk. Nem ritkán a páciens több implantológus felkeresése után köt nálunk ki, mint “reménytelen, megoldhatatlan” eset. Szakmai szempontból ők a kedvenceink! Ők a világ végére is elutaznak, csak megoldást találjanak problémájukra. Igen, egy komplex csontpótlási-implantológiai esethez eltökéltség, átmenetileg lemondás, türelem és pénz szükségeltetik.

Némely esetben CT segítségével – mivel a csont oly pontosan feltérképezhető, – még találunk implantációra alkalmas területet és  elkerülhető a csontpótlást.

HOGYAN TÖRTÉNIK A CSONTPÓTLÁS?  Vannak páciensek, akiknél szükséges csontpótlást végezni. Elképesztően sok csontpótlási metódus létezik: mindegyiknek az az alapja, hogy valamilyen módon létrehozzunk és fenntartsunk egy adott formájú teret a csont és nyálkahártya között, hogy ott a csontképzés számára kedvező feltételeket teremtsünk: a csontképző sejtek -párhuzamosan az érhálózat kialakulásával- megtelepedjenek, szaporodjanak, majd létrehozzák a csont szilárd, gerendázatos szerkezetét. Mi kizárólag marhacsont, vagy humán eredetű csontpótlókat használunk. A legbonyolultabb esetekben pedig a páciens saját csontját alkalmazzuk – ezt a HALÁSZ KLINIKÁN sohasem a csípőcsontból, hanem mindig az állcsontok erre alkalmas régióiból gyűjtjük össze.

A csontpótlást, annak volumenét speciális membránokkal zárjuk el környezetüktől, esetenként szögek, pici csavarok segítségével fixáljuk. A membrán alatti tér kitöltéséért versengés indul meg a környező szövetek közt. A kötőszövet például sokkal gyorsabb növekedésre képes, mint a csont. A membrán tartja távol a nyálkahártyákat és kötőszöveteket, nehogy a csontpótlókba bekúszva, meggátolják a csont kialakulását. Ezt úgy lehet elképzelni, mint egy fóliasátrat, amely révén biztosítania kell a legnagyobb téli viharban is az alatta fejlődő növényeknek az ideális körülményeket a fejlődéshez. Esetünkben a zsenge növény a mi fejlődő csontunk ; a membránunk a fóliasátor; a sátor tartószerkezete és talajhoz rögzítése adja a vihar elleni stabilitást. Az emberi szervezetben a „vihart” a beszéd és rágómozgások keltette izommozgások jelentik, amelyek a csontpótlót elmozdítanák a helyéről, illetve amely révén a membrán alá be tudna kúszni a nyálkahártya vagy kötőszövet.

Kisebb csontpótlások esetén a gyógyulási idő 3 hónap. A nagyobb csontpótlásoknál 9 hónappal kell számolni; de ezekben az esetekben nem egyszer még nyálkahártya-menedzsment műtétekre is sort kell keríteni, hogy a megnövelt csontvolument megfelelő mennyiségű, minőségű és esztétikájú ínnyel egészítsük ki. Ugyanis az előzőleg elsorvadt csontot kisebb felületű ínyszövet borítja, amely a megnövelt csontot már nem képes megfelelően beborítani. A nyálkahártya-menedzsment műtétekkel a növekvő csontfelszínnel párhuzamosan növeljük a nyálkahártya felületét, és -ha szükséges- a vastagságát.

Bővebben

Bővebben

Garanciák

Bővebben

10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (1% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Ha pedig mégis olyan – rendkívül ritka, – helyzetbe futunk bele, mely plusz beavatkozást igényel, annak többletköltségét nem terheljük a páciensre.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Vélemények

Mosolyokat teremtünk, mely életeket változtat meg

Végig bíztam Halász doktorban és utólag már minden szép, semmi fájdalomra nem emlékszem. Köszönök mindent!

Hajas László 
mesterfodrász

Azt hallottam Szekszárdon van Magyarország legjobb fogászati klinikája, ezért vállaljuk immár 15 éve az ideutazást..

Fásy Ádám (és családja)
zenei producer

A Halász Klinikán mindig családias környezetben, magas szakmai színvonalon biztosították részemre a fogászati szolgáltatásokat. Nagyon szépen köszönök mindent!

Magyari-Proksa Szandra
Ex Miss Universe Hungary

A kezelés briliáns volt, el vagyok ragadtatva a végeredménytől. Fantasztikus munka!

Farah Diggens, Nagy-Britannia

Csak ajánlani tudom mindenkinek! Végtelenül kedves mindenki és nagyon precízen, a legjobb és legújabb anyagokkal, gépekkel dolgoznak.
Nagyon szépen köszönöm.

Csizmadia Annamária
könyvelő

A Halász Klinika igen magas színvonalú, modern felszereltségű, a személyzet nagyon barátságos, udvarias és jól képzett, munkájában magabiztos. Lenyűgöztek!
Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a klinikán, csak így tovább!

Godfrey Mandizvidza, Dél-Afrika

Megköszönni nincsenek szavak…

Mikó Fanni
Miss Intercontinental 2019

1993 óta Halász doktor páciense vagyok. Ha belépek a klinika ajtaján, kedves, mosolygó asszisztensek fogadnak. Halász doktor lelkiismeretes, kitűnő, becsületes szakember.

Talabos Magdolna
nyugdíjas gyógypedagógus

Előtte féltem kicsit a fogbeültetési procedúrától. De semmi gondom nincs immár 5 éve a fogaimmal, nem bántam meg, hogy belevágtam. Ez a mosoly teremtés művészete, köszönöm!

Kövesi Sándorné, Éva
óvónő
5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!