Csontpótlás

A csonthiányok klasszifikációja határozza meg, adott helyen, adott csonthiány forma pótlására melyik a leghatékonyabb csontpótlási technika.
Csontpótlási technikák egyedülállóan széles skálájára vagyunk felkészülve és alkalmazzuk őket: “tágítási” technikák
(spreading, Bone splitting); Sinus-lift (arcüreg emelés); Hungarian sausage; Titanium mesh; Cocoon-technika; Periosteum tasak-technika; Khoury-technika; IDR-technika (by J.C.M. Da Rosa); PTFE technika (by H. Wang); Sátor-technika.

Bővebben

 

A fogbeültetés egyszerű beavatkozás. A csontbeültetés, a csontpótlás az igazi tudás, művészet.
Mivel a legnehezebb esetekben rendkívül bonyolult procedúra lehet, ezért némileg gyakoribbak a komplikációk. A Halász Klinikán a csontfelépítésekre is 10 év teljes körű garanciát adunk; így jelezzük pácienseinknek, hogy klinikánkon a csontbeültetés nem próbálkozás, hanem tervszerűen végrehajtott rutin-beavatkozás. Klinikánkon évente több száz csontpótlást végzünk.

Nem véletlen, hogy az összetett és igen bonyolult esetek nálunk csapódnak le. Nem ritkán a páciens több implantológus felkeresése után nálunk köt ki, mint nehéz, reménytelen, megoldhatatlan», vagy elrontott eset».

Szakmai szempontból ők a “legszebbek”! Akik a világ végére is elutaznak, csak megoldást találjanak problémájukra…és csak Szekszárdig kell.
Igen, egy komplex csontpótlási-implantológiai esethez eltökéltség, átmenetileg lemondás, türelem és pénz szükségeltetik.

Némely esetben speciális felszereltségünk és felkészültségünk
segítségével – mivel a csontot egy speciális szoftver segítségével pontosabban fel tudjuk térképezni, – mi képesek vagyunk implantációra alkalmas területet találni és el tudjuk kerülni a csontpótlást.

Hogyan történik a csontpótlás?

Vannak páciensek, akiknél elkerülhetetlen a csontpótlás. Elképesztően sok csontpótlási metódus létezik: mindegyik közös alapja, hogy létrehozzunk és fenntartsunk egy adott formájú teret a csont és nyálkahártya között, hogy ott a csontképzés számára kedvező feltételeket teremtsünk: a csontképző sejtek, – párhuzamosan az érhálózat kialakulásával, – megtelepedjenek, szaporodjanak, majd létrehozzák a csont szilárd, gerendázatos szerkezetét.

A Halász Klinikán kizárólag a legnevesebb, legbiztonságosabb BioOss (Geistlich, Svájc) és Creos (Nobel Biocare, Svédország)
marhacsont, esetenként humán eredetű csontpótlókat használunk. Számos esetben pedig a páciens saját csontját (is) alkalmazzuk – ezt a HALÁSZ KLINIKÁN sohasem a csípőcsontból, hanem mindig az állcsontok erre alkalmas régióiból gyűjtjük össze.

A csontpótlást, annak volumenét speciális membránokkal zárjuk el környezetüktől, esetenként szögek, pici csavarok segítségével fixáljuk.
A membrán alatti tér kitöltéséért versengés indul meg a környező szövetek közt. A kötőszövet például sokkal gyorsabb növekedésre képes, mint a csont.
A membrán tartja távol a nyálkahártyákat és kötőszöveteket, nehogy a csontpótlókba bekúszva, meggátolják a csont kialakulását.
Ezt úgy lehet elképzelni, mint egy fóliasátrat, amely révén biztosítania kell a legnagyobb téli viharban is az alatta fejlődő növényeknek az ideális körülményeket a fejlődéshez. Esetünkben a zsenge növény a mi fejlődő csontunk ; a membránunk a fóliasátor; a sátor tartószerkezete és talajhoz rögzítése adja a vihar elleni stabilitást. Az emberi szervezetben a „vihart” a beszéd és rágómozgások keltette izommozgások jelentik, amelyek a csontpótlót elmozdítanák a helyéről, illetve amely révén a membrán alá be tudna kúszni a nyálkahártya vagy kötőszövet.

A választott csontpótlási metódus függvényében változó a csontpótlások gyógyulási ideje: 3-9 hónap.

Mivel a a csontpótlást megelőzően a csonttal együtt a nyálkahártya is elsorvadt, sok esetben a nyálkahártyát is
pótolni kell egy úgynevezett nyálkahártya-menedzsment műtéttel. A nyálkahártya-menedzsment műtétekkel a növekvő csontfelszínnel párhuzamosan növeljük a nyálkahártya felületét, és – ha szükséges – a vastagságát. Így a megnövelt csontvolument megfelelő mennyiségű, minőségű és esztétikájú íny borítja. Sajnos a legtöbb helyen ezzel nem foglalkoznak, pedig az implantátumok élettartamát ez több évvel megnöveli, akár meg is duplázza.

Bővebben

Csontpótlás nélkül

Az implantológia teljes tárházát kínáló Halász Klinikán nem csak évi sokszáz csontpótlást végzünk. Hanem hasonló nagyságrendben vagyunk képesek csontpótlás nélkül ellátni olyan pácienseket, akiknek másutt csontpótlást javasoltak.
Számtalan csontpótlást elkerülő technika létezik, melyekhez megvan a tudásunk, több évtized gyakorlatunk, gépesítettségünk, eszközeink.
Ezen módszerek előnye, hogy semmivel sem növeli a gyógyulási időt, általában egy lépésben az implantációval együtt elvégezhetők…és olcsóbbak, de van, hogy nem járnak plusz költséggel sem.

Legegyszerűbben – akár műtét közbeni – CT, vagy NobelGuide segítségével tizedmilliméter pontossággal “beletérítjük” implantátumainkat meglévő, de nehezen fellelhető, vagy megközelíthető csontterületekbe.

A következő csontpótlás elkerülő szint a kifejezetten teljes fogatlanságra kitalált (All-on-4, Trefoil, Zygoma) metódusok alkalmazása. Előnyük, hogy többnyire azonnali terheléssel, azaz azonnali rögzített ideiglenes híddal “járnak” együtt.

De nagy lehetőség van a páciens saját csontjának “manipulálásában” is. Ekkor speciális módszerekkel és eszközparkkal a meglevő csontot lehet majdnem minden irányban tágítani-bővíteni-növelni.

S ha mindez nem célravezető, nem lehetséges, csak akkor szükséges csontpótlást végezni!

Bővebben

Bővebben

Garanciák

Bővebben

10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (1% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Vélemények

Mosolyokat teremtünk, mely életeket változtat meg

Végig bíztam Halász doktorban és utólag már minden szép, semmi fájdalomra nem emlékszem. Köszönök mindent!

Hajas László 
mesterfodrász

A műtét egy cseppet sem fájt, pedig féltem tőle, a hangoktól, a helyzettől, ez hatalmas pozitív csalódás volt nekem és ezt nagyon, nagyon köszönöm nektek❤

Nagy Viki
VB, EB arany- és ezüstérmes sportoló (kajak)

Azt hallottam Szekszárdon van Magyarország legjobb fogászati klinikája, ezért vállaljuk immár 18 éve az ideutazást..

Fásy Ádám (és családja)
zenei producer

A Halász Klinikán mindig családias környezetben, magas szakmai színvonalon biztosították részemre a fogászati szolgáltatásokat. Nagyon szépen köszönök mindent!

Magyari-Proksa Szandra
Televíziós műsorvezető

A kezelés briliáns volt, el vagyok ragadtatva a végeredménytől. Fantasztikus munka!

Farah Diggens, Nagy-Britannia

Csak ajánlani tudom mindenkinek! Végtelenül kedves mindenki és nagyon precízen, a legjobb és legújabb anyagokkal, gépekkel dolgoznak.
Nagyon szépen köszönöm.

Csizmadia Annamária
könyvelő

Soha ilyen modern, barátságos fogászaton nem jártam még. Ennyire kedves, udvarias ellátásban még nem részesültem. A legfontosabb pedig a nagy szakértelem és precíz ellátás. Nagyon köszönöm minden dolgozónak! Mindenkinek ajánlom a Halász Klinikát!   

Tóthné Gőbl Gabriella
óvónő

A Halász Klinika igen magas színvonalú, modern felszereltségű, a személyzet nagyon barátságos, udvarias és jól képzett, munkájában magabiztos. Lenyűgöztek!
Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a klinikán, csak így tovább!

Godfrey Mandizvidza, Dél-Afrika

Megköszönni nincsenek szavak…

Mikó Fanni
Miss Intercontinental 2019

29 éve Halász doktor páciense vagyok. Ha belépek a klinika ajtaján, kedves, mosolygó asszisztensek fogadnak. Halász doktor lelkiismeretes, kitűnő, becsületes szakember.

Talabos Magdolna
nyugdíjas gyógypedagógus

Előtte féltem kicsit a fogbeültetési procedúrától. De semmi gondom nincs immár 8 éve a fogaimmal, nem bántam meg, hogy belevágtam. Ez a mosoly teremtés művészete, köszönöm!

Kövesi Sándorné, Éva
óvónő
Egy hely, ahol a kellemes környezet és a legmodernebb berendezések mellett minden dolgozó kedves és segítőkész. Kitűnő szakemberek gondoskodnak róla, hogy mindig ‘’jó szájízzel “ távozzak a kezelések végén .

Mióta a Klinikára járok szeretek fogorvoshoz járni .

Kalmár Patrik
borbély

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!