Előző blogbejegyzésünk folytatása

3 db implantátum: a csak alul alkalmazható Trefoil metódus egy néhány éves technika, több évtizedes tapasztalat nélkül. Csak min. 7 mm széles állkapocs gerinc esetén! Speciális, kizárólag egy bizonyos Nobel Biocare – vastagított falú – implantátummal végezhető. Ugyanis csak 3 implantátum viszi át a teljes rágóterhelést a csontra: a megnövekedett terhelést nagyobb átmérőjű, tehát nagyobb felületen szétosztanani képes és a nagy rágóerőnek ellenállóbb, masszívabb implantátummal kivitelezhető csak.
Általában azonnal terhelhető.

4 db implantátum: az All-on-4 kifejezetten egy, a csontpótlást elkerülő implantációs technika. A ’90-es évek óta velünk van.
Kötött helyeken, a speciális állású / dőlésű implantátumokkal. Melyekhez csavarozással rögzül a 12 tagú fix körhíd.
Általában azonnal terhelhető.
Én, a Halász Klinikán 1998-ban végeztem az első All-on-4 implantációt. 22 évvel később azzal, a még kitűnően “működő” implantátumos fogpótlással hunyt el a páciens.

5 db (ún interforamináis) implantátum: ha annyira elsorvadt a csont, hogy már All-on-4 sem kivitelezhető.
Általában azonnal terhelhető.

6 db implantátum:
A legszélesebb körben elfogadott és leggyakoribb implantátum szám teljes fogatlanságnál. Ha a csont legfeljebb kismértékben sorvadt! Min. 6 implantátum kell, ha a csont nem sorvadt el annyira, hogy nem lehet / kell az elsorvadt ínyt porcelán műínnyel pótolni. A porcelán műíny, vagy akár a belsejében elrejtett titán váz hivatott biztosítani a 3-5 implantátumos fogpótlások, körhidak rugalmasságát, törésállóságát alul.
99%-ban azonnal terhelhető.

7-10 implantátum: már több darabban készülhet a híd. Így műíny nélküli, hosszú, akár 14 tagú cirkónium hidak esetében is minimalizálható a híd törés esélye. Az egymás melletti “elgördülni” képes hidak egyáltalán nem gátolják az alsó állcsont akár 1-2 mm-es rugalmas deformációit. Így nem lép fel a cirkónium eltöréséhez vezető feszültség a hídban.

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!