Most csak alapelvekről írok, melyek a nagy többség számára alkalmazhatók. Azonban egyéni eltérések előfordulhatnak.

Alsó és felső fogatlan állcsontra más-más elvek érvényesek.
Mert:
– a két állcsontnak eltérő az anatómiája (a “kiaknázható” csont formája, kiterjedése).
– az alsó állcsont mindig jóval keményebb mint a felső.
– az alsó állcsont a nyitás-zárás, a rágás során rugalmasan deformálódik + minél kevesebb az implantátum, annál hosszabb alátámasztatlan fogpótlás szakaszok jelennek meg. Ezek törésállóságát a megfelelő típusú fogpótlás garantálja; de ennek kialakíthatóságát akár az implantáció során sebészileg kellhet biztosítani.

Egy műínyes felső és egy műíny nélküli alsó körhíd

Tehát, a felső teljesen fogatlan állcsont: hány implantátum szükséges?

4 db implantátum: az All-on-4 kifejezetten egy, a (sinus lift) csontpótlást elkerülő implantációs technika. A ’90-es évek óta velünk van.
Pontosan meghatározott helyekre beültetett speciális állású / dőlésű implantátumokkal. Melyekhez csavarozással rögzül a 12 tagú fix körhíd. Hogy a híd megfelelően erős és tartós lehessen – a kevesebb implantátum okán, a nagyobb fesztávok miatt, – műínnyel célszerű elkészíteni.
Mivel a felső állcsont gyakran puha és az implantátumok helye All-on-4 esetén kötött (nem biztos, hogy pont az implantátum helyén elég, vagy megfelelően kemény a csont); így az esetek 80%-ában terhelhető azonnal.

All-on-4 ínyfelvágás nélküli, ún. navigált implantációja

6 db implantátum:
A legszélesebb körben elfogadott és leggyakoribb implantátum szám teljes fogatlanságnál. Akkor alkalmazandó, ha a csont legfeljebb kismértékben sorvadt, vagy puha; továbbá, amennyiben valamilyen csontpótlás szükséges.
Mivel az implantátumok helye nem annyira kötött és az azonnali terheléshez min. 4 implantátum szükséges, 95%-ban lehetséges azonnali terhelés.

7-10 implantátum esetén már több darabban készülhet a műíny nélküli híd. Praktikus okai vannak a több hídnak, szemben a körhíddal: kis fesztávoknál, rövid hidaknál kisebb a hídtörés esélye; könnyebben tisztítható; ha javítani kell valahol, elég csak 1-1 szegmenst levenni…vagy pl. ínygyulladás esetén a tisztításhoz eltávolítani.
Mivel ragasztott helyett a Halász Klinikán kizárólag az értékesebb csavarozott hidakat készítjük. Melyek nagy szabadságot és biztonságot adnak évekkel későbbi eltávolíthatóságukkal.

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!