Tiszántúlról érkezett problémájával 3 éve e hölgy páciens. Néhány évvel korábban kerültek be (valahol) alsó és felső implantátumai és azokra ragasztott(!) fogpótlások.

Az alsó híd elkezdett mozogni és nagy, karfiolszerű, gyulladás okozta ínyszaporulat nőtte körbe bal lent fogpótlását, folyamatosan genny ürült.

CT, ahogy érkezett: sárga pöttyözve a gyulladás miatt “lepusztult” alsó állcsont. A vízszintes zöld vonal: valahol itt lehetett eredetileg a csont.

A gyulladás fő oka: nem volt ún. feszes / fix íny létrehozva implantáció után – ez egy plusz beavatkozás azoknál, akiknek nincs elég feszes ínye. Így az implantátumoknál az íny alá a beszéd és evés során mozgó íny szinte beszippant étel darabokat, lepedéket. Fix íny nélkül fokozott szájhigiéna, 3-6 havonta rendszeres professszionális fogkőeltávolítás, szájhigiéniai kell.

Mivel minden implantátumnál gyulladás és – változó mértékű, de többnyire súlyos – csontvesztés történt, az alsó implantátumok eltávolítása mellett döntöttünk. Ugyanekkor felső implantátumain a szintén elindult, de még nem annyira súlyos parodontózist kezeltük. A csont “rendbehozása” és a feszes íny képzése után 3 hónappal bekerültek az új alsó Nobel Biocare implantátumok és azokra azonnal ideiglenes, további 3 hó múlva végleges hidat kapott a páciens.

2,5 év boldogság múltán, a napokban jelentkezett, hogy az akkor meghagyott felső implantátumai mellett indult el ugyanaz a folyamat, mint akkor alul.

Mostani fotók a nem nálunk készült felső és az általunk készített alsó fogpótlásról (a hölgy elmondása szerint eredetileg nem volt rés felül középen a fogai között…felső fogpótlását így készítették el, nem tudja miért).
Mostani CT a 2,5 évvel ezelőtt általunk alulra beültettt implantátumokkal: alul tökéletesen rendben minden, az íny gyulladás mentes. Felül szerencsére még éppen menthetők az implantátumok ismételt parodontológiai kezeléssel. Felhívtuk hölgy figyelmét, hogy az otthoni alapos tisztítás melletti rendszeres szájhigiéniai kezelést ne feledje.

Sajnos felső fogpótlása ragasztott, így nem tudjuk levenni, hogy tökéletesen hozzáférjünk a fogágy kezeléssel és alaposabban letisztíthassuk.

Az általunk készített alsó fogpótlás átmenőcsavarjait eltávolítva a hidat levettük: íme az implantátumaink. Minden rendben, kevés lepedék, fogkő, amit utána eltávolítottuk. Ez a legtökéletesebb karbantartási módja a csavarozott körhidaknak: időnként “kiszerelni” és minden részéhez tökéletesen hozzáférve lehet tisztítani.

A Halász Klinikán kizárólag implantátumhoz csavarozott fogpótlásokat készítünk. Igaz, hogy sokkal precízebb munkát követel, lassabban készül és költségesebb. De megéri!

https://fogpotlasklinika.hu/szolgaltatasok/fogpotlas/

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!