A fájdalmatlan fogmentés

Nagy értékű teljes szájrendezéseket végzünk, évtizedeken át jár hozzánk pácienseink java. Akár egyetlen, nem a lehető legmagasabb szinten elvégzett gyökérkezelés, gyökértömés még évek múlva is felboríthat minden szándékot, elképzelést.
Szinte nem telik el nap, hogy ne találkoznánk konzultáción olyan pácienssel, akinek ne lenne rosszul gyökérkezelt, cisztás foga. Ilyen fogakra tilos értékes fogpótlást készíteni. Kezelésük, gyógyulásuk, ha egyáltalán lehetséges, akár évekig eltarthat.

Ezért, – régiónkban legelsőként a Halász Klinikán, – bevezetjük a mikroszkópos gyökérkezelést. Ez a gyökérkezelés csúcsa.
A gyökérkezelés tudományága, az endodoncia. Ennek magas szintű műveléséhez több tízmillió forint értékű beruházás szükséges; ami megvan nálunk: fogászati mikroszkóp, nagy felbontású endo-CT, lézer, számtalan kisebb nagyobb gép, eszköz, anyag.
És aki legfontosabb, aki ismeri és alkalmazza az endodonciai kezelési protokollokat és technikákat: a jól felkészült “gyökérkezelő szakember”, az endodontus.

Miért eredményesebb a high-tech mikroszkópos gyökérkezelés?
A hagyományos gyökérkezelésnél gyakori a ciszta, a sikertelenség, a gyulladás, a fogtörés; a görbe-, vagy elágazó idegcsatornák miatt kivitelezhetetlen gyökértömés.

Fenti problémák java a sokkal eredményesebb mikroszkópos gyökérkezeléssel elkerülhető:

  • a nagyítás miatt pici lyukon át, kevés foganyag elfúrása mellett történik a kezelés, így kisebb a későbbi fogtörés esélye.
  • Az orvos mélyen belelát a csatornába, így alaposabban kitisztíthatja azt. Nem marad baktérium, szennyező gyulladt-elhalt idegdarab.
  • A szabad szemmel észrevehetetlen extra ideg- és ideg mellékág csatornák felfedezhetők; sőt, alaposan megmunkálhatók.
  • Mikroszkóppal a már gyökérkezelt, vagy elhalt fogak mikrorepedései felfedezhetők.
  • Komplikált esetek, (többnyire másutt) betört gyökérkezelő tűk eltávolítása, régi rossz gyökértömések cseréje mikroszkóp alatt, speciális felszerelésünkkel sikeresebben elvégezhető.

Bár alapossága, aprólékossága miatt a folyamat lassabb, komoly technológiai- és anyagigénye miatt költségesebb, de megéri! Éveket jelent fogai élettartama szempontjából.

Bővebben

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!