Altatás

Sokan félnek a fogászati kezeléstől és igényelnek altatást. Valójában a fogászati-implantológiai beavatkozásokhoz nincs szükség altatásra. Azonban a félelem nagy úr; illetve miért ne tegyük kellemesebbé a beavatkozásokat?
Az éber altatás által létrehozott nyugodt és stresszmentes állapot segít Önnek, hogy a lehető legkellemesebben teljen a fogorvosi kezelése.

A Halász Klinikán nem a hagyományos altatást végezzük, mert az az altatási metódus veszélyes. Ezért a biztonságosabb INTRAVÉNÁS ÉBER SZEDÁCIÓT vezettük be. A legmodernebb technika áll rendelkezésünkre. Az intravénás szedáció során a gyógyszert intravénás kanülön keresztül juttatjuk a kézháton futó vénába. A szedálás ezen formáját emlékezetvesztés kíséri, a tudatállapot enyhén befolyásolt, a garatreflexek megtartottak, a beteg képes a szóbeli utasítást megérteni és végrehajtani. Éber-szedáció esetén – szemben a mélyaltatással – a pótlások, tömések, csiszolások kapcsán azonnal és pontosan tudja fogorvosa elvégeztetni Önnel a szükséges harapás próbákat, magasság vizsgálatokat vagy lenyomatvételeket.

Csökkenti a szorongást és az ezzel járó, potenciális veszélyt hordozó tüneteket. Megelőzi a fájdalom és kellemetlen élmények kialakulását. Elősegíti a zavartalan orvosi tevékenységet. A beavatkozás alatt a páciens szívfrekvenciáját és oxigén szintjét folyamatosan monitorozzuk; vérnyomását a kezelés előtt és után vérnyomásmérővel megmérjük. Az altatás során folyamatosan biztosított a szabad légút, kielégítő a spontán légzés és a nyelési képesség.

Továbbá aneszteziológusunk nem csak altat, illetve szedál; felügyelete mellett végezhetünk kezeléseket súlyosabb alapbetegségben szenvedőknek is.

Azt, hogy egy kezelés altatásban történjen, Önnek kell kérnie, mivel klinikánk külön nem ajánlja, a szolgáltatások alapdíja és idő igénye nem tartalmazza az altatás lehetőségét, így már az első konzultáció alkalmával szükséges ezirányú igényét jeleznie felénk.

Mikor érdemes altatásban kérni a kezelést?
A Halász Klinika azon pácienseinek ajánljuk elsősorban az altatás lehetőségét, akik tartanak a beavatkozástól; ha hosszabb kezelésről van szó; garatreflexes páciensek részére is hasznos vagy ha a szájnyitás éber állapotban nem megfelelő. Hasznos lehet “türelmi problémák” esetén is, illetve ha “izgatott állapot” kialakulása miatt többszöri beavatkozásra vagy halasztásokra volt szükség.

Milyen kezelések végezhetőek altatásban?

Gyakorlatilag bármilyen kezelés, ugyanakkor ezt csak valóban indokolt esetben ajánljuk.

Altatás előtti tudnivalók

A szedáció megkezdése előtt lehetőleg 4 órával ne egyen, illetve az utolsó folyadékfogyasztásra 2 órával előtte van lehetőség. A szedációt igénybe vevő páciensek előzetes megbeszélés után egyénileg érkeznek a fogászati rendelőbe. A szedáció megkezdése előtt az anamnézis lap és a beleegyező nyilatkozat kitöltése történik. Az anamnézis lapból és a szóbeli konzultáció alapján az altatóorvosunk tájékozódik a páciens korábbi betegségeiről és gyógyszerszedési szokásairól. Ezt követően az aneszteziológusunk egy alap fizikális vizsgálattal tájékozódik a páciens aktuális státuszáról. Bármilyen, a szedációt kontraindikáló akut vagy krónikus eltérés esetén erről tájékoztatja a pácienst és a fogorvost. A szedációt végző aneszteziológus szakorvos részletesen tájékoztatja a beteget a kezelés várható menetéről és a lehetséges komplikációkról.

Altatást követő teendők és tudnivalók

A beavatkozás végeztével, a törvényi előírásoknak megfelelő további megfigyelés történik. Eseménytelen megfigyelési szakot követően a páciens egy felelős felnőtt kíséretében távozhat, gépjármű-vezetés nem megengedett az altatást követően. Hazaérve azt javasoljuk, hogy páciense ne erőltesse meg magát, lehetőség szerint minél többet pihenjen.

Mikor nem javasoljuk az altatást?

Habár az altatás biztonságos eljárás, ennek ellenére nem mindenki számára javasolt.

A konzultáció alkalmával és az altatás előtt fontos, hogy orvosainkat kimerítően tájékoztassa egészségi állapotáról, hiszen ők döntenek az eljárás elvégezhetőségéről.

Jelezni kell előre az esetleges betegségeket, a rendszeresen szedett gyógyszereket, valamint a terhességet, vagy ha annak lehetősége fennáll.

Bővebben

Bővebben

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Vélemények

Mosolyokat teremtünk, mely életeket változtat meg

Végig bíztam Halász doktorban és utólag már minden szép, semmi fájdalomra nem emlékszem. Köszönök mindent!

Hajas László 
mesterfodrász

A műtét egy cseppet sem fájt, pedig féltem tőle, a hangoktól, a helyzettől, ez hatalmas pozitív csalódás volt nekem és ezt nagyon, nagyon köszönöm nektek❤

Nagy Viki
VB, EB arany- és ezüstérmes sportoló (kajak)

Azt hallottam Szekszárdon van Magyarország legjobb fogászati klinikája, ezért vállaljuk immár 18 éve az ideutazást..

Fásy Ádám (és családja)
zenei producer

A Halász Klinikán mindig családias környezetben, magas szakmai színvonalon biztosították részemre a fogászati szolgáltatásokat. Nagyon szépen köszönök mindent!

Magyari-Proksa Szandra
Televíziós műsorvezető

A kezelés briliáns volt, el vagyok ragadtatva a végeredménytől. Fantasztikus munka!

Farah Diggens, Nagy-Britannia

Csak ajánlani tudom mindenkinek! Végtelenül kedves mindenki és nagyon precízen, a legjobb és legújabb anyagokkal, gépekkel dolgoznak.
Nagyon szépen köszönöm.

Csizmadia Annamária
könyvelő

Soha ilyen modern, barátságos fogászaton nem jártam még. Ennyire kedves, udvarias ellátásban még nem részesültem. A legfontosabb pedig a nagy szakértelem és precíz ellátás. Nagyon köszönöm minden dolgozónak! Mindenkinek ajánlom a Halász Klinikát!   

Tóthné Gőbl Gabriella
óvónő

A Halász Klinika igen magas színvonalú, modern felszereltségű, a személyzet nagyon barátságos, udvarias és jól képzett, munkájában magabiztos. Lenyűgöztek!
Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a klinikán, csak így tovább!

Godfrey Mandizvidza, Dél-Afrika

Megköszönni nincsenek szavak…

Mikó Fanni
Miss Intercontinental 2019

29 éve Halász doktor páciense vagyok. Ha belépek a klinika ajtaján, kedves, mosolygó asszisztensek fogadnak. Halász doktor lelkiismeretes, kitűnő, becsületes szakember.

Talabos Magdolna
nyugdíjas gyógypedagógus

Előtte féltem kicsit a fogbeültetési procedúrától. De semmi gondom nincs immár 8 éve a fogaimmal, nem bántam meg, hogy belevágtam. Ez a mosoly teremtés művészete, köszönöm!

Kövesi Sándorné, Éva
óvónő
Egy hely, ahol a kellemes környezet és a legmodernebb berendezések mellett minden dolgozó kedves és segítőkész. Kitűnő szakemberek gondoskodnak róla, hogy mindig ‘’jó szájízzel “ távozzak a kezelések végén .

Mióta a Klinikára járok szeretek fogorvoshoz járni .

Kalmár Patrik
borbély

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!