A fenti címmel egy minisorozatot írunk. Ötletét egy kongresszusi előadás adta.
Ennek keretein belül a páciens, a fogorvos, a dentálhigénikus, és az implantátum gyártójának szerepét járjuk körül, hogy alább leírt történetet elkerülhessék a páciensek (és 99% feletti sikerességet tudjunk elérni).

E sorozathoz egy (már) páciensünk sajnálatos szenvedésétől indulunk:
A hölgynek valahol csontpótlást, majd 4 hónap múltán (ennek a típusú csontpótlásnak 9 hónap lett volna a gyógyulása) 2db Nobel Biocare implantátum beültetést végezték el (erről dokumentációt nem, csak szóbeli tájékoztatást kapott).
Fogorvosa már készíteni szerette volna a pótlást, de a páciens úgy érezte, hogy valami nincs rendben – ott hiába nyugtatgatták. Ezért elutazott hozzánk.
Megvizsgálva, genny folyt a pár hónapos implantátumok mellől. CT-t készítve jól látszódott, hogy a csontpótlás nagyrészt felszívódott; az implantátumok már csak részlegesen vannak csontban, körülöttük gyulladásos csonttasak…menthetetlenek. El kellett távolítani őket.

Az implantátumok eltávolításakor derült ki: az implantátumok nem is Nobel Biocare gyártmányok!

Hanem a Nobel Biocare Replace Tapered Groovy implantátumainak “koppintásai” valójában: a fele annyiba kerülő ImplantDirect RePlant implantátumok…mely, csak hasonlít az eredetire.

A tetejében nem hogy feleslegesek voltak eddigi műtétei, feleslegesen fizetett ki 600.000 Ft-ot, szenvedései, a kialakult, az eredetinél is jelentősebb csontveszteség miatt egy még bonyolultabb, hosszadalmasabb és drágább kezelési folyamatra lesz szükség, mint ahogy eredetileg meg lehetett volna oldani.

A szerző

Dr. Halász Solt

Az állandó gyerekkori barkácsolással és legózással egyidejűleg választottam a fogászatot hivatásomként. A munkámat a maximalizmus és a perfekcionizmus hatja át - ahogy a Halász Klinikán ezt már megszokhatták Pácienseink-, mely során a lehető legtökéletesebb munkát igyekszem kiadni a kezeim közül, így édesapámat követve, még hosszú évtizedekig nyújthatjuk a megszokott színvonalú ellátást.

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!