Előző blogbejegyzésünkre és páciensünk kálváriájára utalok vissza: ha (szinte) ugyanaz a prémium Nobel Biocare implantátum és a fele annyiba kerülő utánzat, mégis miben más a jobb? Mi okozza a sikerességbeli különbséget?
Mi az amit az implantátum gyártó tesz meg a közös sikerünkért?

Az e témát 20 éve kutató szakértő, Prof. Dr. J. Mouhyi vette végig egy előadásán az implantátumok gyártási folyamatait, az implantátumok tisztaságának jelentőségét.

Prof. Mouhly alapító tagja a Clean Implant Foundation-nek, mely az orvosok implantátum rendszerek közti választását segíti. E szervezet is arra jutott: olcsó lének híg a leve = nem szabad spórolni. Megvizsgálták a különböző implantátumokat, azok felszínét és gyártási folyamatait.
Több szakcikket elolvasva tudok pontos adatokat prezentálni.
Az elején tisztáznám az árakat, hogy mindenki értse miről is beszélünk:
Egy olcsó, vagy másolat implantátum már 50 euroért beszerezhető; egy csúcsminőségű (pl.: Nobel Biocare, Straumann) beszerzési ára elérheti a 400-500 eurot (plusz az egyéb komponensek ára). Honnan az 5-10x-es az árkülönbség, ha mindkét implantátum hasonló formájú és anyagú?
Prof. Mouhly arcán látszódott az elborzadás, amikor gyárlátogatások tapasztalatait meséli…de a polkorrektség miatt nem említett márkákat. Egyes implantátumokat vödrökbe egymásra dobálva szállítanak és mosnak (ami ezen rendszerek árán is látszódott)…

…és a Nobel Biocare high-tech gyártósora: robotok mozgatják egyesével az implanátumokat faragástól a végső csomagolásig; felületük semmivel se érintkezhet.

A sterilitás kórokozó mentességet jelent; de a beültetésre kész, steril olcsó implantátumok felszínén, – a gyártás alatti nem megfelelő mozgatás és tisztítás miatt, – mikroszkopikus repedést, sorját, a marás során használt – amúgy “lesterilizált” hűtőolaj maradványt, szerves és szervetlen (Teflon, Al, Fe, Mg) szennyeződést találtak.

Laikusnak is szembeötlő a különbség mikroszkóp alatt egy olcsó és egy neves gyártó implantátuma közt.

A nagy nevű gyártók implantátumain nem volt kimutatható szignifikáns szennyeződés. Ezen felül a piacvezető gyártók – pl az általunk is használt, 1965 óta implantátumokat gyártó Nobel Biocare is, – klinikailag a legjobban dokumentált rendszerek: implantátumaik kereskedelmi forgalomba kerülésének napján 10+ év tapasztalat mellett több száz szakcikk vizsgálta hosszútávú eredményeiket. Míg a másolatoknál még a gyártó sem rendelkezik érdemi klinikai tanulmányokkal azok sikerességéről.

Nem részleteznném mi baj a szennyeződéssel, olajjal…de mi a helyzet a repedéssel, sorjával? – a szervezetbe kerülve az implantátumok szűk repedéseiben meg tudnak telepedni a baktériumok; de a hasadékok apró mérete miatt az immunrendszer nagy sejtjei nem tudnak behatolni és innen eltávolítani a kórokozókat.

A szerző

Dr. Halász Solt

Az állandó gyerekkori barkácsolással és legózással egyidejűleg választottam a fogászatot hivatásomként. A munkámat a maximalizmus és a perfekcionizmus hatja át - ahogy a Halász Klinikán ezt már megszokhatták Pácienseink-, mely során a lehető legtökéletesebb munkát igyekszem kiadni a kezeim közül, így édesapámat követve, még hosszú évtizedekig nyújthatjuk a megszokott színvonalú ellátást.

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!