Mi az amit nekünk, klinikánkon kell megtennünk a közös sikerért?

Az implantátum beültetés során azért van szükség steril műtőre és a lehető legtisztább szájra, mert habár tudjuk, hogy a szájat sose lehet teljesen sterillé tenni, de mindent meg kell tenni ennak érdekében. Egy implantátumnak – ami a korábbi részben részletezett módon van megmunkálva – amely egy titán darab, mit tud ártani néhány baktérium? Egy kis biológia: vannak a fertőzések ellen hidrogén-peroxidot termelő ún. Neutrophil fehérvérsejtek, melyek elpusztítják a nem kívánatos dolgokat. DE hátránya, hogy azok a sejtek is elpusztulnak, amik közvetlen közelében vannak a baktériumoknak (pl.: képződő csontsejtek). Így az implantátum gyógyulása nem mehet tökéletesen végbe.

Sokaknak talán túlzásnak hat igyekezetünk a sterilitásra, de ez kell a >99% feletti sikerességi rátánkhoz.

Klinikánk épülete is a siker érdekében olyan, amilyen:

  • önműködő ajtók, hogy a kilincsek érintése okozta keresztfertőzés lehetőségét csökkentsük;
  • nyithatatlan ablakaink, hogy legyek, rovarok be ne jöhessenek;
  • speciális fertőtleníthető falfesték;
  • fertőtleníthető, sőt antibakeriális burkolatok, felületek.
  • Tisztított levegővel biztosít túlnyomást légtechnikánk klinikánk teljes területén: hogy innen kórokozók inkább ki, mint bejussanak.
  • Cipőfóliázó gép gátolja meg, hogy pácienseink cipőik talpán hozzanak be szennyeződéseket, és hordják azt szét (eü intézményekbe a kórokozók 60% cipőtalpon jut be).
  • rendelőink levegőjének folyamatos fertőtlenítése UV-C-vel. Stb.

A műtőnkben még többet teszünk a steril és tiszta környezetért:

  • Műtétre csak olyan páciensek kerülhetnek nálunk, akiket teljesen felkészítettünk: szájukban potenciális fertőzés forrás nem lehet. A fog-, nyelv-, íny és szájnyálkahártya felületekről is eltávolítjuk a baktériumokat.
  • A páciensünk szervezetét gyógyszerekkel készítjük fel a műtét napján és a műtétet követően, hogy ezzel is csökkentsük a komplikációk valószínűségét. Ha szükséges, konzultálunk a megfelelő szakorvossal, kell-e speciális gyógyszerelés, amivel a rizikó forrásokat kiküszöböljük.

Maga a műtét igényli a legtöbb odafigyelést! A műtőnk ritka kivételként az első tollvonástól erre a célra készült, hogy a legideálisabb körülmények biztosíthassuk. Az eszközeink a legszigorúbb sterilizálási protokollon mennek keresztül, mielőtt az operációs asztalra kerülhetnének.

Az operáció előkészületei során nem csak magunkat, hanem a pácienst is “felcicomázzuk” (bemosakodás, arc fertőtlenítés, beöltözés, beöltöztetés). Ha ez megtörtént akkor kell a szokásosnál merőben eltérő magatartást magunkra vennünk, ami adott esetben akár 5 óráig is fent kell tudnunk tartani.

 

Hogy ne kotyogjak ki nagy műhely titkokat, amiket több ezer eurós kurzusokon és rengeteg olvasással tettünk magunkévá, csak általánosságban beszélek a műtéteink mikéntjéről. Sok olyan műtéti lépést iktatunk be, melyeket legtöbb helyen azok munka- és időigényessége, költségessége miatt nem végeznek el…de ez az amivel nem 5-10 évig fog működni egy implantátum, hanem 20 évig, de akár élethosszig.

A következő rész: a páciensnek mit kell tennie a sikerért?

A szerző

Dr. Halász Solt

Az állandó gyerekkori barkácsolással és legózással egyidejűleg választottam a fogászatot hivatásomként. A munkámat a maximalizmus és a perfekcionizmus hatja át - ahogy a Halász Klinikán ezt már megszokhatták Pácienseink-, mely során a lehető legtökéletesebb munkát igyekszem kiadni a kezeim közül, így édesapámat követve, még hosszú évtizedekig nyújthatjuk a megszokott színvonalú ellátást.

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!