Elém ugrott nemrég egy poszt, amint egy viszonylag neves magyar implantológus fogbeültetést végez a rendelőjében.

Nekem, mint szakembernek számtalan apróságon, apró komplikáció forráson megakadt a szemem. Melyek összességében kihatnak műtéteink, csontpótlásaink, fogbeültetéseink (hosszútávú) sikerességére. És itt még csak nem is feltétlenül szakmai kvalitásokról van szó.

Alábbi képpárral rámutatok és elmagyarázom bizonyos tényezők következményeit, veszélyeit.
Nem akarnám fent említett magyar kollégát kellemetlen helyzetbe hozni, ezért egy, a neten keresett, tök ugyanolyan “stílusú / munkakörülményű” műtétről osztom meg véleményemet:

1. Válasz a címbéli kérdésre: az ember bőréről folyamatosan leválnak apró elhalt hámsejtek; plusz szőr, haj. Ezeket a (jó) nyomozók szinte biztosan megtalálják, majd az elkövetőt beazonosítjàk.
Ugyanezek a testi szövetek az orvosról (egy sokórás!) műtét során ugyanúgy leválnak…tele komplikációkat kiváltani képes baktériumokkal. Hiába hasznàl rövidujjú póló mellett valaki könyékig műtéti bemosakodót, sterillé nem teheti bőrét, szőrèt. Tehát fejtetőtől min. derékig be kell teljesen fedni az orvosnak, asszisztensnek a testét…

2…STERIL műtős ruhával. “Akárhol” rendelőjében a mezei, nem steril rövid ujjúról és az asszisztens köpenyről baktériumokkal együtt hullanak le a mikroszennyeződések és a ruha bolyhai.

3. Egy átlagos fogorvosi rendelő, fogorvosi kezelőszèk, főképp ha köpőcsésze is van rajta, baktériumok milliárdjaival fertőzött: a szuvas fog fúrásakor a turbina àltal porlasztott hűtőpermettel a rendelőben szétjutnak, majd lerakódnak a legeldugottabb zegzugokban is a baktériumok.
“Akárhol” a háttérben hangulatos virágdísz🫣 = jó nagy, tisztíthatatlan felület > talàn direkt baktériumok szàmára?!
Normál ajtó, normál kilinccsel.

A Halász Klinika dedikált műtőjében KIZÁRÓLAG implantológiai műtéteket végzünk. A páciens IS fejtetőtől cipőtalpig hermetikusan és sterilen(!) be van öltöztetve.
Antibakteriàlis a falakon a mosható festék és a padlóburkolat. Érintésmentesen nyitható-csukható, fertőtleníthető a műtőajtó.
Egy zsiliphelyiségen ill. baktériumcsapdán át lehet csak belépni a műtőbe; melynek ablaka nyithatatlan, hermetikusan zàr. Nagyon komoly légtechnika juttat be szűrt, oxigéndús levegőt és teremt túlnyomást: hogy baktérium be ne juthasson.
Bàr előzőekben leírtak miatt letisztult, sallagmentes a berendezés; mèg így is rendszeresen UV-vel és fertőtlenítő “köddel” fertőtlenítjük az eldugottabb zugokat.
Télen-nyáron száraz hűvös és nagyon nagy fényerő kell legyen egy műtőben: minden, amit “utálnak” a baktériumok.

Ilyen apróságok(?) tömkelege a minősègi munka – azaz a magas sikerességi ráta és tartósság – alapfeltétele. Mindezt megteremteni, műtètről műtétre következetesen-szigorúan betartani nagyon komoly pluszköltség is. Melyet legvégül a pàciens meg kell fizessen. De az ő érdekèben csináljuk így!

…és mèg nem is beszéltünk a szaktudásról, elmèleti, gyakorlati és tárgyi felkészültségről.

FOGPÓTLÁST EGY ÉLETRE: Halász Klinika

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!