FRISSÍTVE (2020.05.05): az új minisztériumi eljárásrend szerint CSAK a Covid-19 gyanús pácienseknek kötelező a PCR teszt elvégzése!

 

2020.05.01.  A Magyar Fogorvosi Egyesület (MFE) vezetőségének szerdai megbeszélésen részt vevő államtitkárral áttekintették a fogászat, az egészségügy újraindításának lehetőségeit.  Másnap, az MFE és a fogászati szakma legnagyobb meglepetésére bejelentették, hogy hétfőn kinyithatnak a fogászatok.

A hosszú hétvégére virradó hajnalban megjelent Közlönyben és egy ahhoz társuló eü-i miniszteri tájékoztatóban jött a hidegzuhany:

 • A páciens csak PCR negatív tesztje birtokában jelenhet meg alábbi fogászati kezeléseken: fog- és szájsebészeti-, fogfúrással és csiszolással járó  beavatkozások, fogkőeltávolítás.
 • Bizonyos(!) védőfelszerelésekben lehet kezelést végezni.
 • Fogászati szűrővizsgálat június 1-től végezhető.
 • Szigorú eljárásrend követendő.

A problémák:

 • egy-egy PCR teszt eredmény egy-egy napot vesz igénybe.
 • erre sem elegendő helyszín, sem tesztkapacitás nincs.
 • nem egyértelmű, hogy egy teszt elég-e (3 egymást követő napon elvégzett negatív teszt ad 99%-os biztonságot. Egy teszté 70%.). Egyszeri teszt ára ~30.000 Ft (ennyivel drágul egy fogkőeltávolítás, egy fog tömése?).
 • a no-touch hőmérő, FFP2 / FFP3 maszkok, egyszer használatos eszközök- és védőruházat, bizonyos fertőtlenítők beszerezhetetlenek.

Utóbbiakból nekünk vannak készleteink, tehát mi éppen tudnánk dolgozni… Másrészt – mint a beavatottak mondják, – ezek az új higiéniai protokollok immár nagy eséllyel végleg velünk maradnak 🙁 Jelentősen le fogja lassítani a munkát, több embert és felszerelést kíván tartósan. Egy nyilvános szakmai értekezletet tartottak a témában, ahol ezek az új intézkedések miatt a fogászat 10-15%-os áremelkedését vetítették előre. Több bp-i fogászat árlistájában 9-20.000 Ft-os higiéniai alapdíjat jelent meg, ennyit tesznek a kezelési díjra, ha beül a páciens a székbe – mi, a Halász Klinikán ezt (egyelőre) nem tervezzük, igyekszünk más megoldást keresni. Kiadott kezelési terveink árajánlataihoz mindenképp tartjuk magunkat..

Klinikánk köztudottan, évek óta vezető a higiéniában. Ez az előnyünk most különösen felértékelődik. Mert csak több hónapos, komoly átépítésekkel lehet ezeknek a technológiáknak javát beépíteni. Csak 3 példa:

 • a friss, szűrt levegőt biztosító hőcserélős Mitshubishi légtechnikánk (1500 m³/h teljesítményével óránként 3x-os légcserét biztosít)
 • a háromszoros(!) sterilizálási protokollunk egyik szintjét biztosító Miele orvosi mosogatógéptől kiinduló szennyvízelvezetésnek speciális hőállónak kell lennie, mert a hagyományos szennyvízvezetékek megolvadnának.
 • a páciensek által használt csaptelepek, szappan adagolók, automata ajtók is érintés mentesek

Egy  video a Halász Klinika higiéniai technológiájáról, hátteréről, protokolljainkról a “régi”, a Covid érát megelőző “korból”. Június elejére áll össze higiéniai rendszerünk még magasabb szintjét biztosító technológiai mátrix – majd erről is beszámolunk!

 

Tovább Covid-információs oldalunkra »

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!