Nem feltétlenül! Önmagában a legjobb implantátum, rossz kezekben sem lesz elég jó. Viszont ugyananannak az implantológusnak a kezében egy jobb, modernebb (drágább) implantátumtól hosszabb élettartam várható. Egy nagyon jó szakember képes kihozni a maximumot egy kitűnő implantátumból.

Az elmúlt évtized implantátumainak fejlődése 2 fő irányba halad.

1. Azonnali implantáció, azonnali terhelés.

Fogeltávolításkor az eltávolított fog helyére azonnal beültetett implantátum és az arra készült ideiglenes korona képes csak meggátolni a foghúzás után törvényszerűen bekövetkező íny- és csont sorvadást. Bár teljes értékűen rágni nem lehet ezzel, de a nyelv, az orca, az étel kisebb erőkkel akkor is „löködi” a frissen beültetett implantátumot, mely a csontképződésre jótékonyan hat., illetve gátolja annak sorvadását.

A speciális implantátum menetek, a menetekre „rejtett” mikrobarázdák nem csak az implantátum kezdeti stabilitását növelik meg – mely alapvető az azonnali terheléshez, – hanem az implantátum mentén irányított, gyorsított csontosodási folyamat tud kiindulni

2. Tartós és stabil csontállomány.

Hagyományosan, az implantáció utáni első évben, az implantátum melletti 1-2 mm-es csontveszteség normális volt. Ennek számos oka volt / van. Hogy az implantátum-csont kapcsolat minél stabilabb legyen; a baktériumok minél kevéssé tudják megközelíteni, megbontani ezt a kapcsolatot, több tudományos felismerésen alapuló innováció jelent meg az elmúlt években az implantátumokon.

  • Platform switch: ha nem közvetlenül a csont mellett, hanem attól kissé távolabb, pár tized milliméterre csatlakozik a felépítmény az implantátumhoz, máris a felépítmény és implantátum közti résben élő baktériumok kissé távolabb kerülnek a csonttól. Sőt, ha rendkívüli precizitással, szinte rés és mikromozgások nélkül illeszkedik a felépítmény, (hogy baktériumok ne férhessenek a felépítmény és implantátum közti résbe), akkor nagymértékben csökkentjük a baktériumok jelenlétét.
Bal: hagyományos. Jobb: platform switch
  • On1 koncepció. Hagyományos fogpótlás készítésnél ki-be csavarunk lenyomatvételi fejet, ínyformázót, felépítményt…ekkor mindig elszakítjuk a már odanőtt ínyt. Minden csavarozással egyre kevéssé nő vissza az íny. 15 éve vannak próbálkozások ennek elekrülésére. Az On1 felépítményt műtétkor az implantátumba csavarozzuk, soha többé nem vesszük ki. A későbbbi fogpótlás minden elemét ezen az alkatrészen „keresztül” csavarozzuk az implantátumhoz. Így az On1 felépítményhez hozzánő az íny, már nem csak a csonttal integrálódik, “nő össze” az implantátum, hanem az ínnyel is.  Ezáltal az íny- és csontsorvadást okozó baktériumok nem jutnak az íny alá, nem érik el az implantátum-csont kapcsolatot, nem lép fel íny- és csontsorvadás, hosszabb élettartam várható. Ha az On1, vagy Multi-unit felépítmény Xeal bevonatú, még erősebben nő hozzá az íny.

Nobel Biocare Active TiUltra implantátum. A Nobel Biocare AG „zászlóshajója” az összes fenti innovációt tudja. Sőt, az implantátum egész felszíne Xeal-lel bevont a gyorsabb csontosodásért, a még biztonságosabb ínyzárásért.

Olcsón, jót, gyorsan – mindenki erre vágyik. De e három egyszerre nem megvalósítható. De legalább ott már tartunk, hogy nem irreális cél a 30-50 év implantátum élettartam.

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!