Azonnali implantáció: fogeltávolításkor azonnal, a kihúzott fog helyére történő implantáció.

Azonnali terhelés: a frissen beültetett implantátumra azonnal fogpótlást is teszünk.

A kihúzott fogak helyén hónapokon belül a csont és íny felszívódik, az eredeti íny (piros vonal) örökre eltűnt. A hiány mögötti fog előre dőlt, így mögötte rés nyílt a fogközben, továbbá a normálisnál jóval kisebb hely áll a pótolandó 2 fog rendelkezésére (fehér vonalak). A készülő koronák keskenyek, aránytalanok lesznek, köztük a felsorvadt íny miatt fekete lyuk lesz.

Az azonnali implantáció és azonnali terhelés célja, előnyei:

  1. Maradéktalanul megőrizni az fogat eredetileg körülvevő csont- és ínyszöveteket. Az implantátum hosszútávú sikerességét növeli, a megmaradt ínyszövet fogágybetegséggel szemben jobb védelmet nyújt.
  2. Az implantátum körüli fogaknak nem lesz ideje elmozdulni. Így étel nem fog a fogközökbe beékelődni, mely a szuvasodás, fogágybetegség melegágya; megmarad a rágóképesség.
  3. Azonnali implantációval esztétikailag tökéletesen megőrizzük az eredeti ínykontúrt.
  4. Az azonnali ideiglenes korona, fogpótlás közvetítette mikroerők stimulálják az implantátum körüli csont- és ínyszöveteket megmaradni. A gyógyulási folyamat sikerességi rátája is magasabb, tökéletesebb a csontgyógyulás az implantátum körül.
Azonnali implantáció azonnali terheléssel: így néz ki egy végleges korona.

EGY ESETÜNK:

Panoráma röntgenen a piros vonal: fogágybetegség miatt lesorvadt csont. Sárga vonal: ugyanazon helyen azonnali fogbeültetés azonnali csontpótlással!

 

Fenti röntgenekhez “tatozó” páciens fotója azonnali implantáció előtt. Mozgó nagymetszőit fogágy gyulladás, ínysorvadás és gennyes csonttasak miatt eltávolítottuk. Azonnali implantátumok és csontpótlás mellett a visszahúzódott ínyt is egyből pótoltuk.

 

…a műtétkor behelyezett azonnali ideiglenes koronák és az íny 2 hét múlva.

Tehát: fogeltávolításkor kérj azonnali implantátumot! Az esetek 90%-ában, ha megvannak az objektív feltételei, megvalósítható – “csak” szakértelem, felkészültség kell hozzá…Előnyös, ha vannak ehhez speciális implantátumai és nagy implantátum méretválasztéka az orvosnak.

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!