Azonnali implantáció: fogeltávolításkor azonnal, a kihúzott fog helyére történő implantáció.

Azonnali terhelés: a frissen beültetett implantátumra azonnal fogpótlást is teszünk.

A kihúzott fogak helyén hónapokon belül a csont és íny felszívódik, az eredeti íny (piros vonal) örökre eltűnt. A hiány mögötti fog előre dőlt, így mögötte rés nyílt a fogközben, továbbá a normálisnál jóval kisebb hely áll a pótolandó 2 fog rendelkezésére (fehér vonalak). A készülő koronák keskenyek, aránytalanok lesznek, köztük a felsorvadt íny miatt fekete lyuk lesz.

Az azonnali implantáció és azonnali terhelés célja, előnyei:

  1. Maradéktalanul megőrizni az fogat eredetileg körülvevő csont- és ínyszöveteket. Az implantátum hosszútávú sikerességét növeli, a megmaradt ínyszövet fogágybetegséggel szemben jobb védelmet nyújt.
  2. Az implantátum körüli fogaknak nem lesz ideje elmozdulni. Így étel nem fog a fogközökbe beékelődni, mely a szuvasodás, fogágybetegség melegágya; megmarad a rágóképesség.
  3. Azonnali implantációval esztétikailag tökéletesen megőrizzük az eredeti ínykontúrt.
  4. Az azonnali ideiglenes korona, fogpótlás közvetítette mikroerők stimulálják az implantátum körüli csont- és ínyszöveteket megmaradni. A gyógyulási folyamat sikerességi rátája is magasabb, tökéletesebb a csontgyógyulás az implantátum körül.
Azonnali implantáció azonnali terheléssel: így néz ki egy végleges korona.

EGY ESETÜNK:

Panoráma röntgenen a piros vonal: fogágybetegség miatt lesorvadt csont. Sárga vonal: ugyanazon helyen azonnali fogbeültetés azonnali csontpótlással!

 

Fenti röntgenekhez “tatozó” páciens fotója azonnali implantáció előtt. Mozgó nagymetszőit fogágy gyulladás, ínysorvadás és gennyes csonttasak miatt eltávolítottuk. Azonnali implantátumok és csontpótlás mellett a visszahúzódott ínyt is egyből pótoltuk.

 

…a műtétkor behelyezett azonnali ideiglenes koronák és az íny 2 hét múlva.

Tehát: fogeltávolításkor kérj azonnali implantátumot! Az esetek 90%-ában, ha megvannak az objektív feltételei, megvalósítható – “csak” szakértelem, felkészültség kell hozzá…Előnyös, ha vannak ehhez speciális implantátumai és nagy implantátum méretválasztéka az orvosnak.

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a Halász Klinika. Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!