Híddal és kivehető fogsorral

Alapvetően kétféle mini implantátumot különböztetünk meg:
1. a rövideket (az 5-7 mm hosszúakat)
2. és a vékonyakat (de normál hosszúságúakat). Átmérőjük 1,5-3 mm közötti.
De inkább utóbbiakat nevezik mini implantátumnak.

A RÖVID MINI:
Régen volt egy olyan alapszabály, hogy a gyökér / implantátum : korona arány legyen legalább 1:1. De jobb, ha 1,5 : 1.
15-20 éve jelentek meg az első extra rövid implantátumok, majd kb 10 éve kezdtek kijönni az első hosszútávú studyk, hogy – bár nem ideális, – de a csont feletti résznél jelentősen rövidebb implantátum is funkcionálhat hosszú évekig; nem találtak jelentős eltérést a rövid implantátumok megbízhatóságában, komplikációs rátájában. Hosszabb hidak esetén célszerű több rövid implantátumot beültetni, de ne egy sorban, hanem úgy, hogy háromszöge(ke)t alkossanak.

Viszont egy nagyon fontos felismerés született: az implantátum tartósságára jelentős hatása van a csont szélességének. Ideális esetben az implantátum külső és belső oldalán legalább 2 mm széles csontfal legyen…és itt át is csatlakoznék a a másik mini csoportra:

Az extra VÉKONY IMPLANTÁTUMOK
Ezeket keskeny csont esetén alkalmazzák…már akik alkalmazzák. Bizonytalan az implantátumnyak körül a csontmegtartó képessége: van, hogy gyönyörűen megmarad a csont körülötte, de nagy százalékban csontlebontódás keletkezik.

A “normál” implantátumoknál 2-3 darabból áll össze az implantátum+feléptmény; egyetlen implantátumhoz funkció alapján akár több tíz felépítmény társítható. A mini implantátumnál erre nincs mód. Ezek kizárólag vékony, ún. one piece (“egydarab”) csavarok: a csontba kerülő csavartest és a felépítmény egyetlen esztergált fémdarab. A felépítmény részt hajlítgatással párhuzamosítják, hogy ráragasztható legyen a fogpótlás.

Az utóbbi években a legnevesebb, legnagyobb implantátum gyártók teljesen leálltak a mini implantátumok gyártásával. Kizárólag néhány hónapnyi élettartamra való, ideiglenes implantátumként gyártják már csak ezeket…nem véletlen!

A cserélhetetlen felépítmény különösen kivehető fogsorral párosítva okoz évek múlva kellemetlen meglepetést viselőjének: néhány év alatt az implantátum gömbfej, – melyre a kivehető fogsor felpattan, – elkopik. Mivel az implantátummal egy fémtest az egész, a fej nem cserélhető – mint a normál implantátumoknál. Így vagy laza lesz azután a “fixfogsor”, vagy az egész implantátumot ki kell cserélni és egy új fogsort készíteni.

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a Halász Klinika. Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!