Legutóbbi, “szomorú” hírleveleink sorába illeszkedik még egy rendkívül fontos és gyakori téma (mely akár halálesetet is képes okozni).

A csontritkulásban alkalmazott ún. biszfoszfonát gyógyszerek tartós használata alatt végzett szájsebészeti beavatkozás, akár egy sima foghúzás okozhat nem gyógyuló, fájdalmas, akár egyre terjedő csontsebet, csont elhalást. Mely a pácienst akadályozva táplálkozásában, végérvényesen legyengítheti.

Sajnos a biszfoszfonátot csípőből felíró szakorvosok nem tájékoztatják a páciensek többségét ennek kockázatairól: nem hívják fel figyelmüket arra, hogy tegyék teljesen rendbe fogazatukat mielőtt elkezdik rajtuk alkalmazni ezt a fajta terápiát. És onnantól kezdve életük végéig nagyon gondos szájhigiéniát kell végezzenek, rendszeres fogorvosi kontrollal és fogkőeltávolítással.

A biszfoszfonátok azáltal gátolják a csontritkulást, hogy rendkívül lelassítják, szinte megállítják a csont élettani folyamatait:

nem csak a csont “ritkulását”, lebontódását, de felépülési, gyógyulási, regenerációs folyamatait is.

Úgy kell elképzelni, mintha egy közel “elhalt” steril csontozat-vázszerkezet lenne a bőrünk, lágyszöveteink, ínyünk alá “csomagolva”. Ha bárhol a “csomagolás” a csontig hatoló mélységben sérül, a baktériumok elérik a csontot és ott egy nagyon nehezen gyógyuló, akár múlni nem tudó csontsebet, csontelhalást okoznak.

Biszfoszfonátos paciensen végzett szájsebészeti kezelés után kiterjedt csontelhalás következtében meggyengült, majd eltört állkapocs. Funkcióját lemezes rögzítéssel lehetett biztosítani.

A tablettaként szedett biszfoszfonát kevésbé agresszív, de már ez is felelős, gondos, nem megszokott szájsebészeti előkészítést igényel.
Az injekció formájában kapott ebből a szempontból még kedvezőtlenebb, kiürülési ideje abba hagyása után 10 év!

Természetesen meg van a megfelelő gyógyszerezési protokoll, mely gondos betartása mellett akár implantációs beavatkozás is végezhető. DE bizonyos csontpótlási beavatkozásokat tilos végezni.

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a Halász Klinika. Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!