Most eldöntheted megéri-e: többet is kapsz-e, mert többet fizetsz?!

Nézzünk egy teljesen fogatlan pácienst, aki kapott 10 db Nobel Biocare implantátumot. Letelt a 3 hónap gyógyulási idő és eljött a lenyomatvétel, a végleges fogpótlás készítés ideje.

A fogászati rendelők, implantológiai centrumok, klinikák 99%-ában ezek a végleges fogpótlás készítésének (hagyományos) lépései:

1. az implantátumokba becsavarozzák a lenyoamtvételi fejeket és lenyomatot vesznek a szájról. Néhány jobb helyen igényesebb, ún. JIG-es lenyomatot vesznek. ( Csak szájszkenneléssel körhidat nem lehet készíteni, mert ahhoz még nem elég pontos a technológia.)

2. Harapás vétel (a két állcsont egymáshoz való térbeli elhelyezkedésének “átvitele” a fogtechnikai labor számára) visszal, viasz-sánccal, szilikon harapásvételi anyaggal.

3. Ez alapján, jobb helyeken, a fogtechnika készít néhány nap múlva egy fogpróbát (pl. viaszba állított műfogakkal), hogy kipróbálják a harapást, esztétikát, ami már egy, a páciensnek is megmutatható, szájba helyezhető “materiális tervezet”.

Ezzel szemben “ugyanezt” mi így csináljuk (az implantátumokra már készítettünk egy ideiglenes fogpótlást…általában, illetve ideális esetben az implantáció napján): sokkal több lépés, sokkal magasabb fokú precizitás:

1*. A FaceHunter 3D kamerarendszerrel befotózzuk a páciens fejét, arcát, mimikai mozgásait, mosolyát. Így fogtechnikusaink a fogpótlás számítógépes (CAD) tervezését a páciens virtuális “fejében” végezhetik el…mert végső soron a fogpótlás egy “arcba” kerül, egy esztétikus mosoly kell előbukkanjon.

2. Clinometerrel* meghatározuk, a fogtechnika számára pontosan megmérjük és “átvihető” formában adatokat szolgáltatunk az arc függőleges és vízszintes (pupillák, ajkak) síkjairól,

3. az arcívvel pedig az állkapocs ízület fogsorhoz viszonyított pontos helyéről (ui. az ízület határozza meg a fogsor mozgásait).

4. Speciális állkapocsízületi torna (után veszünk harapást. Ui rég fennálló foghiány esetén egyszerűen “elmegy” a harapás, az ízületek kimozdulnak eredeti nyugalmi helyzetükből, egyes izmok megrövidülnek…ne ezt a megszokott, sokaknak panaszt is okozó, immár kóros állkapocsízületi helyzetet konzerváljuk az új fogpótlással, hanem keressük meg az eredeti közeli állapotot).

5. Támasztócsapos harapásvétel: az ízületi torna után, – a páciensek számára egyedileg gyártott segédeszközzel – a két állkapocs egymáshoz viszonyított, ellazult izomzat meghatározta helyzetét rögzítjük. Majd szájszkennerrel beszkenneljük ezt a harapást.

6*. Az ideiglenes fogpótlást eltávolítva PIC fotogrammetriás készülékünkkel beszkenneljük az implantátumok egymáshoz való térbeli helyzetét (az átlagos lenyomatvételnél 20-szor, a ritka kiemelkedően pontos lenyomatnál 10-szer pontosabbak vagyunk ezzel a módszerrel).

7. Szájszkennerrel hozzászkenneljük az implantátumokhoz az ínyt.

Így a megszokottnál sokkal több és pontosabb adattal dolgozhatnak a Halász Klinika fogtechnikai laborjának fogtechnikusai.
Tartósabb, kiszámíthatóan szebb és komfortosabb lesz a fogpótlás.

Mielőtt a végleges fogpótlást elkészítenénk, fenti adatok alapján megtervezik technikusaink a végleges fogpótlást, s ha szükséges, elkészítjük a végleges fogpótlás prototípusát műanyagból. Ezt néhány hétre még megkapja kipróbálásra a páciens. Amit finomhangolhatunk, vagy teljes elégedettség esetén fogtechnikai robotjaink a prototípus pontos mását elkészítik cirkóniumból.

Míg egy átlagos, hagyományos fogpótlási munkamenethez a megszokott fogászati infrastruktúrán felül szinte jelentéktelen értékben szükséges – de inkább nem is kell – extra berendezés, fenti lenyomat- és harapásvételi munkafolyamat 35-40 Mio Ft-nyi berendezést igényel.

* Ezek a berendezések hazánkban KIZÁRÓLAG a Halász Klinikán állnak rendelkezésre.

Az első 6 lépést – főképp így együtt, – nagyon-nagyon kevés helyen alkalmazzák. Idő-, speciális szaktudás-, vagy technológiai igényük miatt.

Emlékszel? 30 éve implantálunk! Erről bővebben» 

A szerző

Dr. Halász Zsolt

Szenvedélyem, hobbim a munkám: a klinika.Szerencsémre, boldogságomra már két nagy gyermekem is a klinika csapatát erősíti. Így remélem később sem vész el lendületem. A szakmai fejlődés, az innovatív újdonságok követése és elsajátítása a kedvteléseim közé tartozik, melynek élményét már megoszthatom gyermekemmel is. Amíg élek, dolgozni fogok, sosem megyek nyugdíjba!

Mosoly - teremtés - művészet

Garanciák

Bővebben

Prémium Silver és Prémium Gold csomagunkban: 10 év teljeskörű garanciát adunk minden fix fogpótlással ellátott implantátumunkra.

10 év teljeskörű garanciát adunk minden végleges fogpótlásunkra: nem eshet le, nem törhet vagy színeződhet el. Ha fogra kerül a fogkorona, alatta a fog nem szuvasodhat.

10 év teljeskörű garancia* jár csontpótlásainkra. Olyat nem ismerünk, hogy sikertelen csontpótlás! Ha ritkán valamilyen komplikáció elő is fordul, még az is menthető – ennek megvannak a szakmai protokolljai; tudás és anyag-eszköz oldalról erre is fel vagyunk készülve.
Prémium Basic csomagunkra vonatkozó garanciáról kérjen további tájékoztatást.

*Nem vállalunk garanciát a csontpótlásra, amennyiben sinus-lift és egyéb kisebb csontpótlások esetén a páciens a műtétet megelőző napon, valamint a műtét utáni egy hétben dohányzik; valamint amennyiben 3 D / vertikális csontpótlás esetén 3 hónappal a beavatkozás előtt páciens nem szokott le a dohányzásról.

Bővebben

Bővebben

Élethossz Garancia: A Nobel Biocare Holding AG gyári, élethosszig tartó, a világ bármely
implantológusánál érvényesíthető cseregaranciája kiesett, eltávolított implantátumaikra.

Élethossz Xtra Garancia (kizárólag a Halász Klinikán *): A Nobel Biocare Holding AG további
kiterjesztett élethosszig tartó garanciája azon esetekre érvényes, ahol a Halász Klinika 10 éves klinikai
garanciájának lejárta után az implantátum eltörne. Ebben az esetben a Halász Klinikán elvégzett
garanciális műtét esetén, a szokásos Nobel Élethossz Garancián felül, a garanciális esethez kapcsolódó
további járulékos költségeket 1.500 € értékhatárig  a Nobel Biocare megtéríti. Az élethosszig érvényes
Xtra garancia kizárólag a Halász Klinikán beültetett Nobel Biocare Active TiUltra implantátumok esetén
áll rendelkezésre.

* Dr. Halász Zsolt kiemelkedő sikerességi rátával (0,6-0,7% alatti cseregaranciával), Magyarországon a
legnagyobb számban ültet be Nobel Biocare implantumokat. Ezért a Nobel Biocare, a világ legnagyobb
implantológiai vállalata, a Halász Klinikával együtt kidolgozott Nobel Biocare Xtra garanciát pilot
programként a Halász Klinikán vezeti be és kontrollálja.

Bővebben

Bővebben

A Kezelési Terv elkészítése során kiadott árajánlatnál semmiképp sem fizet többet!

Aki szakmáját magas szinten műveli, magabiztosan átlátja munkájának teljes spektrumát, annak számolnia kell tudni szinte minden eshetőséggel. Egy páciens állapota, a kiválasztott kezelési út milyen nehézségeket, csapdákat hozhat, azok megoldási módozatai – ezt előre fel kell mérni, megbeszélni, tisztázni.
Épp ezért a konzultáció során rendkívül alapos CT elemzést végzünk, majd olyan átgondolt, minden részletre kidolgozott kezelési tervet készítünk, melyben igyekszünk minden lehetőséget számításba venni.
Amennyiben a kezelés megkezdése után, a Kezelési Terv módosításra szorul, úgy arra csak a Páciens hozzájárulásával kerül sor.
Ez a szakmai és morális hitelesség kulcsa.

Bővebben

Kérjen visszahívást!

Ha megadja lenti adatait, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdése van?
Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

+36 20 952 7701

[email protected]

5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod! 5 tipp - így lesz tartós az implantátumos fogpótlásod!