Dr. Halász Zsolt - Master of Oral Medicine in Implantology 2010, Münster University, Germany
logo hatter nelkul c
Klinikánk e-töltőpontja pácienseinknek:
2x22KW (2db 3x32A), Type2 csatlakozás

+36 74 510 885             +36 20 952 7701

Időpont foglalás

ELÉRHETŐSÉG

map-bigyo

H-7100 Szekszárd, Bródy S. u. 23.

Tel.: +36 74 510 885
Mobil: +36 20 952 7701

recepcio@magan-fogklinika.hu

Google térkép>

ELÉRHETŐSÉG

 
 

A média rólunk - legfrissebb

rtlklub  EgészségKalauz

rtlklub egeszsegkalauz 2015

Hajas Lászlónak 6 éve implantáltunk
Tovább>

VIP pácienseink

hajas-laszlo-small2

Hajas László

Akiket ön is ismer.
Tovább>

ÉRDEKLI? Gyakran kérdezik

Okozhat problémát egy olcsó implantátum?

Távol élek. Hányszor kell jönni?

Cégből leírható költségként a kezelés?

Tovább a GYIK-re a válaszokért>

kerdojel

Kérjen időpontot

Egy páciens véleménye

„Azt hallottam Szekszárdon van Magyarország legjobb fogászati klinikája..."

Fásy Ádám (és családja), Budapest

RÖGZÍTETT TELJES FOGPÓTLÁSOK – IMPLANTÁTUMRA és FOGRA
Hosszútávú gondtalanságot „készítünk”!

 

Teljes foghiány esetén kizárólag erre kifejlesztett speciális implantátumos fix fogpótlásokat készítünk. E specifikus fogpótlások:

1. Prettau: implantátumhoz csavarozott (esetleg ragasztott) monolit cirkónium híd

2. Titán-cirkon hibrid körhíd

3. Titán-MultiStratum hibrid körhíd

4. PEEK-cirkon hibrid körhhíd

5. PEEK-MultiStratum hibrid körhíd

6. Malo titán-akril körhíd

7. Procera csavarozott híd

8. Cirkon-Anterior cirkon hibrid híd

 

Miért nem szabad a megszokott, átlagos fogpótlásokat készíteni ilyen esetekben? Olvasson tovább:

A teljes fogpótlás, legfőképp ha implantátumokra kerül, - sokszorta összetettebb és bonyolultabb feladat, amely teljesen speciális ismereteket, felszerelést és tapasztalatot igényel. Ez nem csak magára a fogbeültetésre érvényes, hanem az implantátumokra kerülő fogpótlásra is.

Az egyik, - de egy több milliós fogpótlásnál igencsak zavaró, - mégis gyakori probléma: teljesen fogatlan, implantátumos fix híddal rendelkező pácienseknél az esetek közel harmadában a NEM speciális porcelán és cirkónium fogpótlásokból folyamatosan letörnek kisebb-nagyobb kerámiadarabok. Ugyanis a fogak és azok rágóerőt érzékelő receptorainak hiányában kontrollálatlan erejűek és irányúak az implantátumos páciensek rágómozgásai, ezért túlterhelik a fogpótlásaikat. Pl. ezért kell teljesen speciális fogpótlásokat kell készíteni ilyen esetekben.

De befolyásolja a választandó fogpótlás típusát adott állcsont rágóerőkre fellépő rugalmas alakváltozása, mely repedéseket okozhat a nem speciális, átlagos fogpótlásokban! Sokszor nemhogy a cirkon, de még a porcelán hidak fémváza is eltörik.

A szokásos fogorvosi praxisban, vagy a csak keveset implantáló, illetve a nem a teljes fogatlanságra specializálódott implantológus-fogorvosoknak abszolút nem is kell ismerniük, nem is kell értsenek ezeknek a speciális rögzített fogpótlásoknak a készítéséhez. A HALÁSZ KLINIKA ettől is specialista. E fogpótlások mindegyike speciálisan ennek a problémának a megoldását kínálja. És nyugodtan kijelenthetjük: a HALÁSZ KLINIKA ezen értékes fogpótlások készítésében Magyarországon egyedülálló, sok éves tapasztalattal rendelkezik.

Alább a rögzített teljes fogpótlásokat, különös hangsúllyal az implantációs teljes fogpótlásokat ismertetjük. A legmodernebb, leghosszabb élettartamot nyújtó gondtalan megoldásokat tesszük a HALÁSZ KLINIKA pácienseinek elérhetővé.

 

MONOLIT CIRKÓNIUM (PRETTAU, PROCERA)
A fémvázas porcelán és - a HALÁSZ KLINIKÁN immár hagyományosabbnak mondható - cirkónium fogpótlások esztétikailag is zavaró, leggyakrabban előforduló problémája a leplező kerámia lepattanása. Implantátumok esetén a fogakat behálózó idegi receptorok hiányoznak, így implantátumokkal a rágóerő nagysága és iránya nehezen érzékelhető – főképpen ha a páciensnek saját fogai már nem, kizárólag csak implantátumokon rögzülő fogpótlásai vannak. Ezért a kerámia leplezésű hagyományos fémvázas porcelán illetve cirkónium fogpótlások leplező kerámiarétegéből a „túlzott" terhelés miatt lepattanhatnak kisebb-nagyobb darabok. E lepattanás másik, fogaknál is felmerülő oka a stressz feldolgozása miatti éjszakai fogcsikorgatás és fogszorítás.
Fenti problémákat küszöböli ki a transzparens cirkónium. A napjainkig élettelen, matt fehér cirkon alapanyagot esztétikusabbá, áttetszőbbé tette a tudományos haladás. Így teljes anyagvastagságban az extra erős cirkóniumból áll a teljes fogpótlás, NEM szükséges a sérülékeny leplezőkerámia réteget ráégetni.

CSAVAR RÖGZÍTÉSŰ CIRKÓNIUM FOGPÓTLÁS (PROCERA, PRETTAU)
Az implantátumhoz – a titán fej kihagyásával – közvetlenül hozzácsavarozható a fogpótlás. Ennek előnyei: titán implantátumfej nem lévén, még szebb lesz az implantációs fogpótlás; az implantátumra csavarozott pótlás nem tud leesni; de ha szükséges, a pótlás károsodás nélkül lecsavarozható; nincs az íny alatt záródó koronaszél, ragasztófuga, ami hosszútávon ínysorvadást, ínygyulladást okoz. A rögzítőcsavar 1,5mm-es bemeneti nyílását fehér tömőanyaggal zárjuk le; a tömés kifúrásával a híd bármikor eltávolítható javítás, tisztítás céljából.
Ez a technológia igényli a legnagyobb fokú precizitást, ezért a lenyomatvételtől kezdve 20 mikron pontosságú, bonyolult és alapos munkát követel...ezért nem elterjedt. Kizárólag gyárakban állítható elő nagy biztonsággal. A HALÁSZ KLINIKA részére a svéd Procera gyárban készülnek e fogpótlások.
Tekintse meg eseteinket.

HIBRID FIX FOGPÓTLÁSOK
Még az elnevezésében sincs konszenzus, annyira új...pedig mi már ~10 éve készítjük! Kifejlesztésének célja az eddig ismert fogpótlások hátrányainak, komplikációinak kiküszöbölése a legmagasabb esztétikai elvárások, a gondtalan tartósság és a könnyű javíthatóság érdekében. Fő jellegzetessége a csavarozható cirkónium, PEEK, vagy titán fogpótlás váz, melyre ragasztással rögzül 12-14 cirkon szóló korona.

MALO HÍD
Egy neves portugál orvosról elnevezett, kizárólag a teljesen fogatlan, implantációs All-on-4 technikával ellátott esetekre kitalált fogmű. A négy implantátumhoz csavarozással rögzül a titán-akril híd. Mivel maga az All-on-4 technika a komfort-esztétika-egyszerűség jegyében született meg (és nyert innovációs díjakat), árban némiképp kedvezőbb.

 

TEGYE STABILABBÁ PROTÉZISÉT!
Az alsó protézisek mindig kényelmetlenebbek mint a felsők. A legköltséghatékonyabb implantációs megoldás teljes fogatlanság esetén: 2 implantátumhoz egy-egy patent szerű eszközzel rögzítjük kivehető fogsorát. Bár a fogsor kivehető marad, de jelentősen stabilabb lesz. 3 év garanciát adunk erre a megoldásra.
Foggyökerekhez is készíthető e patentos, vagy ehhez hasonló rögzítő eszköz, javítva a protézis komfortját.

Megtekintené fényképen is eseteinkről, munkáinkról készült fotogalériánkat? Kattintson ide

 

...ÉS CSAK EGYETLEN, KIRAGADOTT ASPEKTUS: MIÉRT IGÉNYEL SPECIÁLIS ISMERETEKET A TELJES FOGATLANSÁG ELLÁTÁSA?

Gondolati kísérlet: saját eredeti fogsorai egy adott síkban érintkeznek. Teljes fogatlanságnál, hol van, hol lehetett ez a rágósík? Ha valamilyen módszerrel* meg is állapítjuk e sík helyét az üres szájban, attól még nem tudjuk, hogy egymáshoz képest milyen távol helyezkedjen el a két, immár sorvadt állcsont. Mi határozza meg e távolságot*? – mert fogak már nincsenek, melyek összeharapáskor rögzítették az állcsontok távolságát. Ha mégis megállapítottuk a csontok távolságát és a rágósík helyét, logikusnak tűnik, hogy  például a felső csont és a rágósík közti távolság egyenlő a fog méretével. De a tartós foghiánnyal járó íny- és csontsorvadás után az íny már feljebb van húzódva. De a páciens eredetivel azonos méretű fogakat szeretne! Hogyan oldjuk meg, hogy a sorvadás miatt létrejött nagyobb rágósík-állcsont távolságot ugyanakkora fogakkal töltsük ki? Csontpótlással, vagy speciális, porcelán műínyes fogpótlással (amilyet sok helyen sajnos nem is tudnak készíteni)? Vagy hogyan javítsuk az idősödéssel megereszkedő ajkak, a beeső, ráncosodó arc esztétikáját? Milyen fogformák illenek adott személy(iség)hez? ...mindezen problémákat a fogpótlással kell kezeljük, ez adja meg a páciens egyéniségéhez és korához illő harmóniát, komfortérzetét. Így pácienseink igényeivel összhangban fiatalíthatunk is!

*A rágósík helyét ún. arcíves regisztrálással határozzuk meg. Ha arcív nélkül készült Önnek teljes fogpótlás, gyanakodjon!

Miért jár jól, miért érdeke Önnek, hogy a HALÁSZ Klinikát válassza? Olvassa el!

Tekintse meg néhány fix teljes fogpótlással megoldott esetünket fotógalériánkban.

Ha eldöntötte és időpontot szeretne kérni, megteheti online, vagy hét közben ( hétfőtől csütörtökig 8-16.30-ig, pénteken 8-13.30-ig ) a +36 74 510 885-ös telefonszámon.

Kérdése van? Olvassa el gyakori kérdések menüpontunkat. Ha kérdésére továbbra sem talált választ, írjon nekünk, szívesen válaszolunk!

Legelső kezelés     HALÁSZ KLINIKA páciense     Akut
Mely napon szeretné?
Mely napszakban szeretné?
8:00 - 10:00     10:00 - 12:00     12:00 - 14:00     14:00 - 16:00
Teljes név  *
Születési idő  *
E-mail  *
Telefon  *
Bejelentkezésének célja
Választhat kezelőorvost
További információ/Megjegyzés
Honnan értesült a HALÁSZ KLINIKÁRÓL?