Dr. Halász Zsolt - Master of Oral Medicine in Implantology 2010, Münster University, Germany
logo hatter nelkul c
Klinikánk e-töltőpontja pácienseinknek:
2x22KW (2db 3x32A), Type2 csatlakozás

+36 74 510 885             +36 20 952 7701

Időpont foglalás

ELÉRHETŐSÉG

map-bigyo

H-7100 Szekszárd, Bródy S. u. 23.

Tel.: +36 74 510 885
Mobil: +36 20 952 7701

recepcio@magan-fogklinika.hu

Google térkép>

ELÉRHETŐSÉG

 
 

A média rólunk - legfrissebb

rtlklub  EgészségKalauz

rtlklub egeszsegkalauz 2015

Hajas Lászlónak 6 éve implantáltunk
Tovább>

VIP pácienseink

hajas-laszlo-small2

Hajas László

Akiket ön is ismer.
Tovább>

ÉRDEKLI? Gyakran kérdezik

Okozhat problémát egy olcsó implantátum?

Távol élek. Hányszor kell jönni?

Cégből leírható költségként a kezelés?

Tovább a GYIK-re a válaszokért>

kerdojel

Kérjen időpontot

Egy páciens véleménye

„Külön köszönet az angyali Halász doktornak, és a teamnek..."

Nasir M-Paydar, Norvégia

Tovább a véleményekre>

Cipőt a cipőboltból, TELJES FOGBEÜLTETÉST A SPECIALISTÁTÓL!

A HALÁSZ KLINIKA a teljesen fogatlan száj implantológiai rehabilitációjának vezető hazai fogbeültetési centruma; a világ vezető implantátum gyártójának, a svéd Nobel Biocarenek egyik legnagyobb hazai partnere. 

A kifejezetten a teljes fogatlanságra kifejlesztett műtéti technológiák széles választékát alkalmazzuk:

1. A szokásos, állcsontonkénti 6-8 implantátumos megoldások (1996-ban végeztük első teljesen fogatlan esetünket)

2. All-on-4 (Magyarországon 1998. márciusában mi végeztünk legelsőként All-on-4 fogbeültetést)

3. Csontpótlások: szinte bármilyen kiterjedésű csonthiány pótolható ( csontpótlási technikák» széles skáláját alkalmazzuk).

4. Zygoma (hazánk legelső Zygoma képesítését 2014-ben Dr.Halász Zsolt szerezte meg).

5. Trefoil: 2017. januárjában mi végeztük hazánk legelső Trefoil-technika elvei szerinti fogbeültetését.

A teljes fogatlanság speciális fix fogpótlásairól pedig itt» olvashat.


A frissen beültetett implantátumok ideiglenes hidakkal történő azonnali terhelésében 20 éves gyakorlatunk van. E speciális szakterület - csontpótlást elkerülő - műtéti technikáinak széles repertoárját alkalmazzuk: a legismertebbeket alább olvashatja. 

A HALÁSZ KLINIKÁN 1994 tavaszán történt az első fogbeültetés. Az eltelt évek során elvégzett sok ezer implantáció, kongresszus, tanulás és tapasztalat eredménye az 1% alatti sikertelen esetek aránya. Természetesen a 100-ból azt az egy pácienst nem vigasztalja, hogy ő az egyetlen, akinek elveszett az implantátuma. De az elkövetkező évek legfőbb célkitűzése számomra a 100%-os sikeresség. Lehet, hogy ez részünkről már irreálisan nagy erőfeszítést igényel, de azt az egyetlen pácienst sem szeretnénk kitenni e kellemetlenségnek, azért, hogy mindenki csak az elégedettség hírét vihesse tovább.

A teljesen fogatlan páciensek
Egy teljesen fogatlan állcsontba beültetni 6 darab implantátumot, nem azt jelenti, hogy megszorozzuk hattal az egyetlen foghiány helyére végzett egy darab fogbeültetés nehézségeit. Többféle és egészen más jellegű szempontot kell figyelembe venni. Már a tervezés pillanatától másfajta szemléletet, tudást és tapasztalatot igényel. Nem mindegy, hogy e beavatkozásokat végző orvos team több havonta egyszer-egyszer találkozik ilyen pácienssel, vagy -mint a HALÁSZ KLINIKÁN- minden egyes nap több ilyen bonyolult esetet lát el. Arról, hogy milyen speciális elvárásoknak kell megfelelniük teljes fogatlanságnál az implantátumos fogpótlásoknak, itt olvashat.
Fogatlan állcsontonként 4-8 implantátumot ültetünk be. 4-6 implantátumra kizárólag körhíddal, 7-8 fogbeültetés esetén már több kisebb híddal pótoljuk a fogazatot. Több éves protézis viselés esetén a felső állcsonton a csontpótlás sokszor elkerülhetetlen, míg alsó teljes fogatlanság esetén jóval ritkábban van szükség csontpótlásra. Ezt néhány speciális módszer alkalmazásának köszönhetjük:

All-on-4
Kifejezetten a teljesen fogatlan állcsont fix fogpótlással történő rehabilitálására kitalált metódus : csontpótlás nélkül, relatíve gyorsan, költségkímélően. Statikailag pontosan meghatározott helyekre speciális helyzetben ültetetjük be a mindössze 4 implantátumot. Mivel a HALÁSZ KLINIKÁN a fogtechnikai labor helyben van, a 0,5-1,5 órás fogbeültetés után 2 órával fix ideiglenes hidat kap a páciens- és eldobhatja addigi protézisét. Majd 3 hónap elteltével megkaphatja a páciens a végleges teljes fogpótlását. Még többet szeretne megtudni az All-on-four-ról? Olvasson róla  itt!

NobelGuide – fogbeültetés műtét nélkül?
A páciens CT-felvétele alapján megtervezzük, virtuálisan elvégezzük az implantációt. Az implantátumok nagyon precíz térbeli helyzete alapján egy, a csonthoz 0,1mm pontossággal illeszkedő ún. navigációs sablont gyártatunk Svédországban. E sablont az ínyhez, illetve a csonthoz rögzítjük; így az íny felvágása, varrása, vérzése és minimális utófájdalom nélkül az ínyen keresztül kerülnek be a csontba az implantátumok. A navigációs sablon elképesztő precizitással vezeti a fúrót és implantátumot a csontba. Így gyakran a csontpótlás elkerülhető és akár a végleges fogpótlás előre elkészíthető. Bővebben

Zygoma technika - egy újdonság a múltból!?
A felső teljes fogatlansággal gyakran járó nagy csonthiányok esetén is mindig megmaradnak bizonyos csontrészek. E csont területek azonban a hagyományos implantológiai módszerekkel elérhetetlenek. Felső állcsonton éber szedációban alkalmazható a Zygoma metódus: az arcüreg külső csontos falában a járomcsontig futó speciális Zygoma implantátummal nem csak a csontpótlás kerülhető el, hanem többnyire azonnali terhelést tesz lehetővé. 25 éve találták ki és fejlesztik azóta is.
A Zygoma technika felkészült, speciálisan képzett szakembert és felszerelést igényel. Csak olyan klinikákon érdemes ebbe a módszerbe szellemi és anyagi javakat beruházni, ahol nagy számban fordulnak meg a teljesen fogatlan páciensek, hogy a megfelelő esetszám és gyakorlat biztosított legyen. Így világszerte nagyságrendileg talán 100 klinikán érhető el Zygoma. Hazánkból elsőként Dr.Halász Zsolt szerezte meg a Zygoma metódus alkalmazásához a képesítést Barcelonában.

Trefoil - a legújabb: Ismét egy csontpótlást elkerülő megoldás. Csak alsó állcsonton! 3 db speciális NobelBiocare implantátum és arra készíthető a fix, 12 tagú fogpótlás.

 

Teljes alsó fogatlansága van? Klikk a részletekért ide.

Nobel Biocare fogbeültetéseink várható élettartama akár 30-40 év. A fogbeültetésre, csontpótlásra 10 év garanciát adunk. Kiemelem: mi a csontpótlásra is adunk garanciát!
Az implantátum kiválasztásánál fontos szempont lehet a készülő fogpótlás típusa. Ingyenes konzultáció során több lehetőséget vázolunk fel pácienseinknek. Így az igényeiknek legmegfelelőbb fogbeültetés és kerámia fogpótlás készülhet. 

Tekintse meg néhány teljesen fogatlan páciensünkről készült fotógalériánkat!

Protézis 2 implantátummal: így kényelmesebb
Az alsó protézisek mindig kényelmetlenebbek, mint a felsők. A legköltséghatékonyabb implantációs megoldás teljes fogatlanság esetén: 2 implantátumhoz egy-egy patent szerű eszközzel rögzítjük kivehető fogsorát. Míg ez alul mindig, a felső állcsonton nem minden esetben kivitelezhető. Bár a fogsor kivehető marad, de jelentősen stabilabb lesz. 3 év garanciát adunk erre a megoldásra.

Felvetődött Önben a kérdés, hogy miért érdemes, miért jár Ön jól, ha a HALÁSZ Klinikán készítteti el fogpótlásait? Íme néhány szempont.

Ha a csontpótlásra van szüksége, tekintse meg Csontbeültetés – nem ismerünk lehetetlent menüpontunkat!

 

NINCS LEHETETLEN: majd' mindig megoldható valamiképp a fix implantátumos fogpótlás...de mégis van AMI LEHETETLEN! Nézzünk szembe az igazsággal:

Nem hajkurászunk rózsaszín álmokat pácienseinkkel karöltve. Objektivitás és tényszerűség hozzátartozik hitelességünkhöz. Nem adható vissza teljesen pontosan fiatalkori mosolya, bármennyire is szeretné (bárki ezt ígéri, ne higgye el). Emiatt:

1. Öregedésünk során ínyünk, csontunk egészséges fogazat mellett is 40 éves kor körül el kezd visszahúzódni (fiziológiás ínyrecesszió). Sőt, állkapcsunk nem csak sorvad, hanem változik több szögértéke (fejecspálya dőlészszög, Gonion-szög, stb.). Ezen nem lehet változtatni: változik az állkapocs geometriája (foghiány esetében különösen gyorsan), működése, a rágómozdulatok, a rágóizmok hossza. AZ új helyzethez a fogak formája is idomul, ill. hozzáigazítandó. Ajkaink (arcunk, bőrünk) 40 éves korunktól kezdve évtizedenként 1-1mm-t alászállnak: ha ugyanannyit szeretnénk, hogy kilátszódjék 50-60 évesen fogainkból mint 20 éves korunkban, lejjebb kell vinni 1-2mm-vel a fogakat, a rágósíkot. Ez pedig teljesen felborítja rágókészülékünk geometriáját, működését. A működés pedig a kialakítandó fogak formájára hat vissza!

2. Teljes fogatlan páciensek fix implantátumos hidaikkal sokkal erősebben kezdenek rágni mint néhai saját fogaikkal. Ugyanis, míg a fogak körül voltak rágóerő érzékelő receptorok, az implantátumoknál nincsenek; ezért hiányzik a rágás finom agyi kontrollja. Ez a fogpótlások porcelánjának folyamatos lepattogzását okozza minden harmadik páciensnél. Ezért a frontfogak eredeti, természetes viszonya kerülendő.

3. Fél milliméter pontossággal csak a néhai ép saját fogak gipszmintája alapján tudhatnánk az eredeti fogazat, fogak formáját. Ha ez meglenne is, egy teljesen üres szájban, utólag nem lehet kitalálni már, hol, hogyan is álltak a fogak, mert nincs olyan referenciapont, mely segítségével a koponyában, "arcban" elhelyezhető lenne az eredeti fogak gipszmintája. Ha pedig már a csont is elsorvadt a nyálkahártyával együtt? - annak eredeti mérete, helyzete, állása végképp kitalálhatatlan, sőt, reprodukálhatatlan. Viszont a felépített-pótolt csont (+szájnyálkahártya) meghatározza az implantátum, így a fogak helyzetét, ajkaink-orcánk tartását, működését, mimikánkat, fütyülésünket :-)

 

 

Kérdése van? Olvassa el gyakori kérdések menüpontunkat! Ha kérdésére továbbra sem talált választ, írjon nekünk, szívesen válaszolunk! Ha időpontot szeretne kérni, megteheti online, vagy hét közben ( hétfőtől csütörtökig 8-16.30-ig, pénteken 8-13.30-ig ) a +36 74 510 885-ös telefonszámon!

Legelső kezelés     HALÁSZ KLINIKA páciense     Akut
Mely napon szeretné?
Mely napszakban szeretné?
8:00 - 10:00     10:00 - 12:00     12:00 - 14:00     14:00 - 16:00
Teljes név  *
Születési idő  *
E-mail  *
Telefon  *
Bejelentkezésének célja
Választhat kezelőorvost
További információ/Megjegyzés
Honnan értesült a HALÁSZ KLINIKÁRÓL?