Dr. Halász Zsolt - Master of Oral Medicine in Implantology 2010, Münster University, Germany
logo hatter nelkul c
Klinikánk e-töltőpontja pácienseinknek:
2x22KW (2db 3x32A), Type2 csatlakozás

+36 74 510 885             +36 20 952 7701

Időpont foglalás

ELÉRHETŐSÉG

map-bigyo

H-7100 Szekszárd, Bródy S. u. 23.

Tel.: +36 74 510 885
Mobil: +36 20 952 7701

recepcio@magan-fogklinika.hu

Google térkép>

ELÉRHETŐSÉG

 
 

A média rólunk - legfrissebb

rtlklub  EgészségKalauz

rtlklub egeszsegkalauz 2015

Hajas Lászlónak 6 éve implantáltunk
Tovább>

VIP pácienseink

hajas-laszlo-small2

Hajas László

Akiket ön is ismer.
Tovább>

ÉRDEKLI? Gyakran kérdezik

Okozhat problémát egy olcsó implantátum?

Távol élek. Hányszor kell jönni?

Cégből leírható költségként a kezelés?

Tovább a GYIK-re a válaszokért>

kerdojel

Kérjen időpontot

Egy páciens véleménye

egy-paciensunk-velemenye

19 éve páciensünk

MEGNÉZ>

Fémmentes teljes kerámia, cirkon-fogpótlások fogakra és implantátumokra

Legelső fémmentes, fullkerámia fogpótlásunkat – ma legelsők közt, - 1996-ban készítettük. Azóta a HALÁSZ KLINIKA hazánkban az egyik vezető ezen a területen. Rengeteg ismeret, tapasztalat és szaktudás gyűlt ennek köszönhetően össze a cirkónium- és fémmentes fogpótlásokról. 2006-ban készült el CAD-CAM kerámiákra specializálódott saját fogtechnikai laborunk. 2008-ban klinikánk volt az első az országban, ahol a hagyományos porcelán fogpótlások készítését beszüntettük.

A hagyományosnak nevezhető cirkon fogpótlásoknál a krétafehér cirkónium vázra égetett leplezőkerámia adja a végleges esztétikai eredményt. Azonban ez a leplező kerámia sérülékeny, könnyebben lepattan - a még hagyományosabb porcelán fogpótlásnál méginkább. Ezért alkották meg a csak CAD-CAM készíthető monolit (vagy anatomikus / transzparens) cirkónium alapanyagokat: az alapanyag módosításával esztétikusabbá, fényáteresztőbbé tudták tenni a cirkóniumot. Így nem kell a sérülékeny leplező kerámiával fedni a cirkont; egy rendkívül erős, kemény homogén anyagból áll az egész fogpótlás. Úttörőkként, már 2012-ben vezettük be, így Magyarország legnagyobb felhasználói és szószólói lettünk a monolit cirkóniumoknak.

A jövő kerámiájának kiáltott legelső lítium-diszilikát kerámia munkák 2008-ban klinikánkon készültek. 2007 óta CAD-CAM technológiával készítünk még ún. földpát-, prés-kerámia fogpótlásokat is.

Implantátumokra elsősorban csavarozható fogpótlásokat készítünk. Ha a páciens anyagi lehetőségei lehetővé teszik, ragasztott koronák készítését igyekszünk kerülni.

 

Fenti kémiai csoportokon belül kizárólag prémium alapanyagokból készülnek fogpótlásaink: Procera, ZirkonZahn, CEREC, Ivoclar e-Max. Nem dolgozunk olcsó / kínai / bóvli kerámiákkal, mert azok valamely paraméterükben elmaradnak a legjobbaktól, így tartósságuk kérdéses. Mi biztosra megyünk...melynek ára van.

Társadalmunk fogyasztást ösztönző bóvli árudömpingje az állandó cserére ösztönöz ( a mai modern személyautók eldobandó árucikké silányultak). Pedig korunk technikai szintjén még tartósabb megoldásokat és árucikkeket lehetne előállítani. Ennek a minőségnek az árszintje azonban túlzott a széles tömegek anyagi erejéhez képest. De létezik és elérhető. A HALÁSZ KLINIKÁN a célunk: akár élethosszig tartó esztétikus, szervezetbarát megoldások alkalmazása. Igen, ez az árszínvonal magasabb. Nem mindegy viszont, hogy mennyi komplikációval és kellemetlenséggel jár a fogászati beavatkozás, majd az elkészült fogpótlással az "együttélés". Az sem mindegy, hogy e kezelésekkel járó kellemetlenségeket 5-10 évente, vagy 15-30 évente kell átélni – nem is beszélve a költségekről. Azzal, hogy a modern technológiákat a legelsők közt vezetjük be - túl az beruházáson és tanuláson- a legtöbb tapasztatot így gyűjthetjük össze. A legfejlettebb, legtartósabb megoldásokat keressük, folyamatosan ebbe az irányba fejlesztünk. Mert nekünk ugyanannyira kellemetlen, ha egy általunk elkészült fogművel bármi panasza van páciensünknek: ezt kell elkerülnünk. Ezért nem ritkán választjuk a hosszabb, rögösebb, esetleg drágább utat, hogy aztán Ön évekkel tovább élvezhesse azt.

Mi nem egyenmegoldásokat adunk! Sokféle szövetbarát, biokompatibilis teljes kerámiát használunk. A másutt esetleg elérhető egy-két teljes kerámia szisztémával szemben, a HALÁSZ KLINIKA sokféle teljeskerámia-pótlást tud készíteni:

  1. CEREC chair-side kerámiák (földpát-, préskerámia)
  2. Prettau, CEREC ittrium erősítésű cirkónium-oxid kerámia
  3. e-Max lítium-diszilikát kerámiák (CEREC, Procera)
  4. monolit / transzparens cirkóniumok (CEREC, Prettau, Prettau Anterior, Procera)
  5. Procera Zirkonia

Minden anyagtípusnak van előnye, hátránya és indikációja. Azért használunk ilyen sokféle teljeskerámiát, hogy minden páciensünknek az ő esetének legmegfelelőbbet készíthessük, hogy sokéves tapasztalatunk és a tudományos ismeretek ötvözésével egy igazán hosszútávú, gondtalan és esztétikus megoldást adjunk betegeinknek. Olvasson bővebben erről: Procera, CEREC.

Tekintse meg néhány bonyolultabb esetünkről készült fotógalériánkat!

Kérdése van? Olvassa el gyakori kérdések menüpontunkat! Ha kérdésére továbbra sem talált választ, írjon nekünk, szívesen válaszolunk!

Legelső kezelés     HALÁSZ KLINIKA páciense     Akut
Mely napon szeretné?
Mely napszakban szeretné?
8:00 - 10:00     10:00 - 12:00     12:00 - 14:00     14:00 - 16:00
Teljes név  *
Születési idő  *
E-mail  *
Telefon  *
Bejelentkezésének célja
Választhat kezelőorvost
További információ/Megjegyzés
Honnan értesült a HALÁSZ KLINIKÁRÓL?