Dr. Halász Zsolt - Master of Oral Medicine in Implantology 2010, Münster University, Germany
logo hatter nelkul c
Klinikánk e-töltőpontja pácienseinknek:
2x22KW (2db 3x32A), Type2 csatlakozás

+36 74 510 885             +36 20 952 7701

Időpont foglalás

ELÉRHETŐSÉG

map-bigyo

H-7100 Szekszárd, Bródy S. u. 23.

Tel.: +36 74 510 885
Mobil: +36 20 952 7701

recepcio@magan-fogklinika.hu

Google térkép>

ELÉRHETŐSÉG

 
 

A média rólunk - legfrissebb

rtlklub  EgészségKalauz

rtlklub egeszsegkalauz 2015

Hajas Lászlónak 6 éve implantáltunk
Tovább>

VIP pácienseink

hajas-laszlo-small2

Hajas László

Akiket ön is ismer.
Tovább>

ÉRDEKLI? Gyakran kérdezik

Okozhat problémát egy olcsó implantátum?

Távol élek. Hányszor kell jönni?

Cégből leírható költségként a kezelés?

Tovább a GYIK-re a válaszokért>

kerdojel

Kérjen időpontot

Egy páciens véleménye

„A kezelés briliáns volt. Úgy gondolom, már a legelső ( implantációs) kezelést is itt kellett volna elvégeztetnem"

Farah Diggens, Irán

GYAKORI KÉRDÉSEK… ” implantátum fórum” a Halász Klinikán

Pácienseinkkel történő beszélgetések során felmerülő leggyakoribb kérdések. A válaszok - akár dokumentáltan alátámasztott - 20 évnyi szakmai tapasztalat alapján született személyes vélemények.

Mit jelent, mitől nevezhető: minőséginek az implantáció vagy fogászati ellátás? - szemben a nem minőségivel?
A szaktudás, precizitás, tehetség, sterilen dolgozás (m)értéke nehezen meghatározható, ezért nem ezzel példálózom.
Az általunk használt sok száz anyag és metódus közül csak egyetlent ragadok ki: a legnehezebb csontpótlásokra is „merünk" garanciát adni, mert a legjobb, legdrágább anyagokat használjuk fel a legprofibb fogbeültetési és csontpótlási technikák alkalmazása során. A csontpótló anyagot mi mindig lefedjük speciális membránokkal – van, ahol ezt sem teszik. Míg egy átlagos membrán 10.000 Ft, ugyanebben a méretben pl. az általunk felhasznált Citoplast membrán 75.000 Ft...és ez csak egyetlen tényező. Egy bonyolultabb esetnél száznál több tényező befolyásolja a sikert!

Okozhat-e és milyen problémákat, az olcsóbb implantátum?
1994-2010 közt a HALÁSZ Klinikán - a márkás implantátumok mellett, - mi is ültettünk be olcsóbb, ~100.000 Ft-os magyar, német és svájci implantátumokat, de nem véletlenül fejeztük be! A magyar implantátumnál gyakori volt az implantátumfej kilazulás és az implantátum-törés (Eseteinkben is bemutatunk egyet). A német rendszer esetében az implantátumnyak körüli, szinte "beprogramozott" csontlebontódás vezetett sűrűn 5-10 éven belüli implantátumvesztéshez. A svájci implantátumokat az esetek 10%-ában tokszerűen körbenövő kötőszövet gátolta a csonthoz integrálódásban. Nem kielégítő tapasztalataink miatt 2010 óta kizárólag a legnagyobb múlttal és tudományos háttérrel rendelkező Nobel Biocare implantátumait használjuk. 2005 óta alkalmazzuk őket, sikerességük messze kimagaslik az általunk valaha használt mintegy tízféle implantációs rendszer közül. Bátortalanul kezdtük használni a Nobel implantátumokat legmagasabb árfekvésük miatt. De egyedülállóan jó tapasztalataink a Nobel Biocare-rel és e magas minőség iránti - nem is várt - kereslet "levett a lábunkról". Ez nyugalmat és biztonságot ad nekünk, valóban nyugodtan aludhatunk: pácienseinknek az elérhető legmagasabb, élethosszig tartó minőséget nyújtjuk.

Ha elkészítettek egy kezelési tervet, mely egyben a költségkalkuláció is: mennyire változhat az ár a többhónapos kezelés során, ha esetleg közbe jön még valami más tennivaló?
Mivel CT-t készítünk, ezért nagyon precíz kezelési tervet adunk. Az akár több mint egy éves teljes kezelési sort előre pontosan lefektetjük. Hányszor kell összesen eljönni - hány havonta/hetente, - mikor mit csinálunk; az egyes kezeléseknek mennyi lesz az időtartama. A költségek is fixek, azt €-ban kiadott árajánlatunk egy évig érvényes.
Amennyiben bizonytalansági tényező van a megtartható fogak állapotában és számában, csak egy előzetes, körülbelüli az ajánlat. A fogmegtartó kezelések után, - a biztosan megmentett fogak tükrében, - készül el a végleges terv. Az előzetes tervben a legrosszabb (akár a legdrágább) eshetőségre is felhívjuk a páciens figyelmét.

Fájdalmas az implantálás? Mennyi ideig fáj utána?
Az implantáció teljesen fájdalmatlan.
Az esetek ~50%-ában 1 napig fáj utána; ~25%-ban egyáltalán nem, vagy csak közvetlenül a műtét utáni órában; ~25%-ban 3-4 napig. Egy hétig, vagy hosszabb ideig ritkán fáj. Fájdalomcsillapítóval jól enyhíthető a fájdalom.

Miért kell a beavatkozások előtt fogkőelvétel?
A lepedék baktériumtelep, elmeszesedve fogkővé válik. Minél öregebb a fogkő, annál agresszívabbá és károsabbá válik benne a baktériumflóra.
A baktériumok okozta ínygyulladás miatt az íny könnyen vérzik. Fogtömés esetén, ha a tömőanyag alá szivárog a vér, évekkel csökkenti a tömés élettartamát. Fogpótlás esetén a lenyomatot egy századmilliméteres szivárgó vércsepp is pontatlanná teszi, ezáltal a rosszabbul záró koronaszél mellett könnyebben alászuvasodik - mivel 20-35 mikron pontosságban, mikroszkóp alatt készítjük a fogpótlásokat, ez a hibatűrésünkbe nem fér bele.
Implantáció és csontpótlás esetén a fogkő baktériumai a nyállal a sebbe jutva a komplikációk, fájdalom és utópanaszok arányát akár 5-10-szeresére növelik!

Mit jelent a csontpótlás?
Kérem olvassa el csontpótlásról szóló menüpontunkat.

Teljesen fogatlan vagyok, All-on-4-t szeretnék; ezzel a módszerrel mindig megoldható? Mennyibe kerülne?
Nagyon sok esetben ezzel a módszerrel a csontpótlás elkerülhető. Alsó állcsonton szinte mindig megoldható, felül nem olyan gyakran. Kérjen ajánlatot a különböző lehetőségekről kollégánktól>

Kinél alkalmazható a NobelGuide?
Egy CT felvétel alapján dönthető el, hogy megfelelő mennyiségű-e ehhez a csont. Néhány betegség (mely a többi szájsebészeti beavatkozásnál is kizáró ok lehet) esetén nem alkalmazható. Kérem olvassa el az ide kapcsolódó alábbi kérdést és választ is:

Külföldön élek, hány alkalommal kell itthon lennem, és mennyi ideig?
A két végletet írom le:

  • NobelGuide-nál első alkalom: CT készítés a navigációs sablonhoz és lenyomat a fogpótláshoz. Majd 2-3 hét múlva implantáció és a kész fogpótlás átadása kb. 1 óra. Ekkor kész, hazautazhat.
  • Nagy, bonyolult csontpótlás nagyfokú fogágy-gyulladással és sok fog eltávolításával: 6 alkalom 12-14 hónap alatt. Az első 3 alkalommal beavatkozások maximum 1-1 napot vesznek igénybe, ami után aznap elutazhat. Az utolsó 2-3 kezelés alkalmanként ~2 óra, közöttük 2-3 hétnek kell eltelnie.

Mi a különbség a ragasztott és a csavarozott fogpótlások között? Melyik a jobb?
A csavaros fogpótlás a legjobb: bármikor eltávolítható (tisztítás, javítás, bármilyen későbbi módosítás, esetleges komplikáció esetén). Viszont le sohasem tud esni. Rendkívüli, 20 mikronos pontosságot igényel a fogorvostól és fogtechnikustól az összes egymásra épülő munkafázis során. Ha csak egy lépésben a legapróbb hiba van, a híd nem passzol, korrekcióra lehetőség nincs, ki kell dobni. Viszont sokkal drágább, 2-3-szoros a fogtechnikai előállítása. Ezért sok fogorvos nem vállalja ennek veszélyét: mert nagy biztonsággal kell tudni ezt a hihetetlenül magas minőséget produkálni (összehasonlításképp: egy átlagos magyar porcelánhíd illeszkedési pontossága 500 mikron; a Procera 25(!)-ször nagyobb pontosságot igényel).
A ragasztott fogpótlás fentiek egyikét sem tudja. Viszont olcsóbb. A Klinikánkon készített CEREC cirkon ragasztott fogpótlások illeszkedési pontossága 30-35 mikron.
Részletekért olvassa el a Procera szisztémát

Mi az implantátumok közt a különbség? Melyik a jobb és miért?
Nobel Biocare implantátumok melletti érvek:

  • 1965 óta implantátumot gyártanak, azóta világelsők. Legtöbb tapasztalat, 30-45 éves referenciákat egyetlen másik gyártó sem tud felmutatni (sok mai új implantátumról állítanak valamit...de mutassanak erről 20 éves bizonyítékot: hogy az tényleg úgy működik, nem káros, stb.).
  • 40 éves implantátumaikhoz is mai napig gyártanak minden alkatrészt (sokszor megszűnt implantátumgyártók 10-15 éve beültetett, még funkcióképes implantátumait azért kell eltávolítani, mert nem lehet bennük az eltört, elhasználódott alkatrészeket újra cserélni.)
  • A legnagyobb tudományos, klinikai, kutatói háttérrel a leginnovatívabb napjainkban is. Az implantológia legnevesebb szakértői, professzorai segítik.
  • A legsokoldalúbb, a páciens részére a legindividuálisabb, ezáltal a legszebb megoldásokat kínálják svédországi Procera gyáruknak köszönhetően. Csavaros pótlásaik a legbiztonságosabban, legkiszámíthatóbban megvalósíthatóak.
  • Az összes implantátumrendszer közül bizonyítottan a leghosszabb élettartamúak.

AlphaBio implantátumok: nem csúcskategória, de megfizethető áron a célnak megfelelően, kiszámíthatóan „teszi" a dolgát.

Persze fenti, mindenki által érthető érvek mögött mikronok, Ångström-ök, száz és száz precízen körülhatárolt tudományos adat, tény; biológiai, orvosi ismeret és műszaki megoldás áll. Ezek részletezése könyvtárnyi.

Mini implantátumokkal foglalkoznak?
Igen. De a mostani divattal ellentétben csak igen szűk indikációban találjuk használhatónak és tartósnak.

Miért kell ilyen sok idő a CEREC fogtömésre és miért ilyen drága?
A CEREC valójában egy betét (inlay), nem tömés; csak fogtömést helyettesítünk vele. A CEREC kerámai betét tartósságához a fogtömés nem is mérhető.
CEREC berendezés nélkül az első kezelés fúrással, lenyomattal 1-1,5 óra. Az egy héttel későbbi kezelésnél, ha a fogtechnikus elkészítette a betétet, újabb injekció és jöhet a ragasztás: ez ismét ~1 óra.
A CEREC-kel mindez (azon túl, hogy jobb minőségű mint a fogtechnikus által készített) sokkal gyorsabb és kényelmesebb a páciens számára. A CEREC berendezés (ára ~100.000 EUR) amortizációjához, használatához még a kerámiacsiszoló gyémántok, kerámiablokk és a ragasztó ára jön hozzá.

Mekkora a CT dózisa?
32µsV. Mint egy Budapest-New York repülőút háttérsugárzása.

Van részletfizetés?
Nincs. Hosszabb (gyakran a csontpótlásos eseteink 9-14 hónapig is eltartanak!), összetett kezeléseknél folyamatosan, az egyes fázisok előrehaladásával párhuzamosan kell fizetni.

Mikor kell fizetni?
Közvetlenül az elvégzett kezelés után. De lehet előtte is, előre is.

Egészségpénztári és bankkártyát elfogadnak?
Igen.

EUROban kell fizetni? Milyen pénznemekben lehet fizetni?
Fizetést elfogadunk alábbi pénznemekben: Ft, EUR, US Dollár, GBP, CHF - fizetés napján érvényes MNB középárfolyamon számolva.

Miért nincs kitáblázva a klinika?
A Google Map és GPS-ek korában úgy gondolom erre nincs szükség. De ezek hiányában is könnyen megtalál bennünket: Szekszárd kisváros, frekventált helyen vagyunk, a központban bárkit megkérdezve, a HALÁSZ KLINIKÁT vagy utcánkat keresve biztosan útbaigazítják.

Mi a különbség a Zoom és a BriteSmile fogfehérítés között?
BriteSmile az a fogfehérítésben, ami a NobelBiocare az implantátumoknál. Az aranystandard. A világelső: mai napig a legalacsonyabb hatóanyag-tartalommal el tudják érni a legnagyobb fokú fehérítést. A Zoom szintén amerikai, egy újabb, immár jónevű, feltörekvő cég. Már ugyanolyan fokú fehérítést elér, de magasabb hatóanyag-koncentrációval. (Minél alacsonyabb a hatóanyag-hányad, annál biztosabban nem káros a fogzománcra nézve. A legelterjedtebb olcsó kínai fogfehérítők még magasabb koncentrációban tartalmaznak, - sokszor káros - vegyületeket!)

Altatást, vagy bódítást vállalnak?
2 órát meghaladó műtéteket gyógyszeres szedálásban végezzük (kísérővel érkezzen, autót vezetni utána tilos). Gázos bódítás is kérhető. Altatás kérésre megoldható, de a veszélyei miatt senkinek sem javasoljuk.

Hétvégén dolgoznak? Ügyelet van?
Hétvégén zárva vagyunk. Egyes, komplikációval, komoly utópanasszal járó kezelések esetén a páciens számára elérhető a kezelőorvosa.
Mivel pácienseink 90%-a távolról jön, szokásos ügyeletet nem tartunk, ugyanis pacientúránk egy „sima" fogfájással többnyire nem utazna ilyen sokat (ezért is nyomatékosítjuk pácienseinkben: egyik pillanatról a másikra fogfájás szinte sohasem jelentkezik; minimum napokkal előtte fellépő bevezető panaszok, tünetek esetén egyből forduljanak orvoshoz. Csak jobban járhatnak: igy egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb beavatkozással megoldható fogászati problémájuk).

Miért jár jól, miért érdeke Önnek, hogy a HALÁSZ KLINIKÁt válassza? – néhány szakmai érv.

Ha kérdésére továbbra sem talált választ, írjon nekünk, szívesen válaszolunk!

Eldöntötte és időpontot szeretne kérni? Megteheti online, vagy hét közben ( hétfőtől csütörtökig 8-16.30-ig, pénteken 8-13.30-ig ) a +36 74 510 885-ös telefonszámon.

 

Legelső kezelés     HALÁSZ KLINIKA páciense     Akut
Mely napon szeretné?
Mely napszakban szeretné?
8:00 - 10:00     10:00 - 12:00     12:00 - 14:00     14:00 - 16:00
Teljes név  *
Születési idő  *
E-mail  *
Telefon  *
Bejelentkezésének célja
Választhat kezelőorvost
További információ/Megjegyzés
Honnan értesült a HALÁSZ KLINIKÁRÓL?