Dr. Halász Zsolt - Master of Oral Medicine in Implantology 2010, Münster University, Germany
logo hatter nelkul c
Klinikánk e-töltőpontja pácienseinknek:
2x22KW (2db 3x32A), Type2 csatlakozás

+36 74 510 885             +36 20 952 7701

Időpont foglalás

ELÉRHETŐSÉG

map-bigyo

H-7100 Szekszárd, Bródy S. u. 23.

Tel.: +36 74 510 885
Mobil: +36 20 952 7701

recepcio@magan-fogklinika.hu

Google térkép>

ELÉRHETŐSÉG

 
 

A média rólunk - legfrissebb

rtlklub  EgészségKalauz

rtlklub egeszsegkalauz 2015

Hajas Lászlónak 6 éve implantáltunk
Tovább>

VIP pácienseink

hajas-laszlo-small2

Hajas László

Akiket ön is ismer.
Tovább>

ÉRDEKLI? Gyakran kérdezik

Okozhat problémát egy olcsó implantátum?

Távol élek. Hányszor kell jönni?

Cégből leírható költségként a kezelés?

Tovább a GYIK-re a válaszokért>

kerdojel

Kérjen időpontot

Egy páciens véleménye

„A kezelés briliáns volt. Úgy gondolom, már a legelső ( implantációs) kezelést is itt kellett volna elvégeztetnem"

Farah Diggens, Irán

CSONTPÓTLÁS – nem ismerünk lehetetlent!

A csonthiányok klasszifikációja határozza meg, adott helyen, adott csonthiány forma pótlására melyik a leghatékonyabb csontpótlási technika.

Ezért a csontpótlási metódusok egyedülállóan széles skáláját alkalmazzuk:

1. Meglévő csont "tágítási" technikái (spreading, Bone splitting)

2. Sinus-lift

3. Hungarian sausage

4. Titanium mesh

5. Cocoon-technika

6. Periosteum tasak-technika

7. Khoury-technika

8. IDR-technika (by J.C.M. Da Rosa)

9. PTFE technika (by H. Wang)

 

A fogbeültetés egy egyszerű beavatkozás. A csontbeültetés, a csontpótlás az igazi tudás, és művészet. Mivel a legnehezebb esetekben rendkívül bonyolult procedúra lehet, ezért némileg gyakoribbak a komplikációk. Ennek ellenére –vagy éppen emiatt- a HALÁSZ KLINIKÁN a csontfelépítésekre is 10 év teljes körű garanciát adunk. Ezzel is jelezve pácienseinknek, hogy klinikánkon a csontbeültetés nem próbálkozás, hanem tervszerűen végrehajtott rutin-beavatkozás.

Nem véletlen, hogy az összetett és igen bonyolult esetek „találkozó helye" vagyunk. Nem ritkán a páciens több implantológus felkeresése után végül nálunk köt ki, mint "reménytelen, megoldhatatlan" eset. Szakmai szempontból ők a kedvenceink! Ők a világ végére is elutaznak, csak megoldást találjanak problémájukra. Igen, egy komplex csontpótlási-implantológiai esethez eltökéltség, átmenetileg lemondás, türelem és pénz szükségeltetik.

Némely esetben CT-felvételünk segítségével -mivel a csont oly pontosan feltérképezhető, hogy- még találunk implantációra alkalmas területet. Extrémebb esetben minimális csontkínálatba még NobelGuide-dal precíziós implantációval elvégezhető a fogbeültetés, ezáltal elkerülhetjük a csontpótlást.

 

HOGYAN TÖRTÉNIK A CSONTPÓTLÁS?  Vannak páciensek, akiknél szükséges csontpótlást végezni. Elképesztően sok csontpótlási metódus létezik: mindegyiknek az az alapja, hogy valamilyen módon létrehozzunk és fenntartsunk egy adott formájú teret a csont és nyálkahártya között, hogy ott a csontképzés számára kedvező feltételeket teremtsünk: a csontképző sejtek -párhuzamosan az érhálózat kialakulásával- megtelepedjenek, szaporodjanak, majd létrehozzák a csont szilárd, gerendázatos szerkezetét. Mi kizárólag marhacsont, vagy humán eredetű csontpótlókat használunk. A legbonyolultabb esetekben pedig a páciens saját csontját alkalmazzuk – ezt a HALÁSZ KLINIKÁN sohasem a csípőcsontból, hanem mindig az állcsontok erre alkalmas régióiból gyűjtjük össze. 

A csontpótlást, annak volumenét speciális membránokkal zárjuk el környezetüktől, esetenként szögek, pici csavarok segítségével fixáljuk. A membrán alatti tér kitöltéséért versengés indul meg a környező szövetek közt. A kötőszövet például sokkal gyorsabb növekedésre képes, mint a csont. A membrán tartja távol a nyálkahártyákat és kötőszöveteket, nehogy a csontpótlókba bekúszva, meggátolják a csont kialakulását. Ezt úgy lehet elképzelni, mint egy fóliasátrat, amely révén biztosítania kell a legnagyobb téli viharban is az alatta fejlődő növényeknek az ideális körülményeket a fejlődéshez. Esetünkben a zsenge növény a mi fejlődő csontunk ; a membránunk a fóliasátor; a sátor tartószerkezete és talajhoz rögzítése adja a vihar elleni stabilitást. Az emberi szervezetben a „vihart" a beszéd és rágómozgások keltette izommozgások jelentik, amelyek a csontpótlót elmozdítanák a helyéről, illetve amely révén a membrán alá be tudna kúszni a nyálkahártya vagy kötőszövet.

Kisebb csontpótlások esetén a gyógyulási idő 3 hónap. A nagyobb csontpótlásoknál 9 hónappal kell számolni; de ezekben az esetekben nem egyszer még nyálkahártya-menedzsment műtétekre is sort kell keríteni, hogy a megnövelt csontvolument megfelelő minőségű és esztétikájú ínnyel is kiegészítsük . Ugyanis az előzőleg elsorvadt csontot kisebb felületű ínyszövet borítja, amely a megnövelt csontot már nem képes megfelelően beborítani. A nyálkahártya-menedzsment műtétekkel a növekvő csontfelszínnel párhuzamosan növeljük a nyálkahártya felületét, és -ha szükséges- a vastagságát.

 

AMI PEDIG MÉGISCSAK LEHETETLEN>

 

Amennyiben mélyebben érdeklődik a csontosodás folyamata iránt, tekintse meg alábbi 2 animációt!

Tekintse meg néhány bonyolultabb esetünkről készült fotógalériánkat!

Ha eldöntötte és időpontot szeretne kérni, megteheti online, vagy hét közben ( hétfőtől csütörtökig 8-16.30-ig, pénteken 8-13.30-ig ) a +36 74 510 885-ös telefonszámon! 

Legelső kezelés     HALÁSZ KLINIKA páciense     Akut
Mely napon szeretné?
Mely napszakban szeretné?
8:00 - 10:00     10:00 - 12:00     12:00 - 14:00     14:00 - 16:00
Teljes név  *
Születési idő  *
E-mail  *
Telefon  *
Bejelentkezésének célja
Választhat kezelőorvost
További információ/Megjegyzés
Honnan értesült a HALÁSZ KLINIKÁRÓL?