Dr. Halász Zsolt - Master of Oral Medicine in Implantology 2010, Münster University, Germany
logo hatter nelkul c
Klinikánk e-töltőpontja pácienseinknek:
2x22KW (2db 3x32A), Type2 csatlakozás

+36 74 510 885             +36 20 952 7701

Időpont foglalás

ELÉRHETŐSÉG

map-bigyo

H-7100 Szekszárd, Bródy S. u. 23.

Tel.: +36 74 510 885
Mobil: +36 20 952 7701

recepcio@magan-fogklinika.hu

Google térkép>

ELÉRHETŐSÉG

 
 

A média rólunk - legfrissebb

rtlklub  EgészségKalauz

rtlklub egeszsegkalauz 2015

Hajas Lászlónak 6 éve implantáltunk
Tovább>

VIP pácienseink

hajas-laszlo-small2

Hajas László

Akiket ön is ismer.
Tovább>

ÉRDEKLI? Gyakran kérdezik

Okozhat problémát egy olcsó implantátum?

Távol élek. Hányszor kell jönni?

Cégből leírható költségként a kezelés?

Tovább a GYIK-re a válaszokért>

kerdojel

Kérjen időpontot

Egy páciens véleménye

„Azt hallottam Szekszárdon van Magyarország legjobb fogászati klinikája..."

Fásy Ádám (és családja), Budapest

CEREC

Európa első complex CEREC3D + CEREC inLab rendszerét a HALÁSZ KLINIKÁN építette ki a német gyártó 2005-ben! Azóta a szisztéma, - velünk együtt - rengeteget fejlődött. 2012-től már a hagyományos lenyomatvétel helyett 3D kamerával tudunk lenyomatot venni.

CEREC3D: orvosaink az elterjedt fehér színű tömések helyett kerámia betétet (inlayt) készítenek, majd ragasztanak a fogak kitisztított szuvasságai helyére, mert jóval tartósabb, minden szempontból kedvezőbb és igényesebb megoldás. A CEREC fém-mentes kerámia betéteket, koronákat előállító CAD-CAM készülék. A páciens fogairól 3 dimenziós kamerával veszünk "virtuális lenyomatot". A számítógépen megtervezett fogpótlást a maró egység („esztergáló" robot) két karjának gyémántfúrói egy kerámia tömbből „kifaragják". Egy hét helyett 2 órán belül elkészül a gyönyörű fogpótlás, sok kellemetlenségtől megkímélve a pácienst (pl. fogatlanság, lecsiszolt érzékeny fogak, utazgatás, stb.) A töméseket, szóló koronákat helyettesítő CEREC3 kerámia betétek rendkívüli pontosságuknak köszönhetően elérik, sőt, meghaladják az évtizedekig legtartósabbnak tekintett arany fogpótlások minőségét. Ugyanezzel a technológiával szóló koronákat is tudunk készíteni, mintegy 2-3 óra alatt.

CERECinLab: fogtechnikai laborunk készüléke. Szintén CAD-CAM módszerrel képes nagyobb cirkónium fogpótlásokat, hidakat készíteni.

TRANSZPARENS (áttetsző) CIRKÓNIUM FOGPÓTLÁS. A hagyományos porcelán fogpótlások fémváza helyett a cirkónium fogpótlások esetében cirkóniumból készül el a fogpótlás váza. A hagyományos porcelán fogpótlások technológiájához hasonlóan, a vázra égetett leplező kerámia réteggel teszik esztétikussá, fényáteresztővé a cirkóniumot. Ugyanis a cirkónium - bár nagyon erős, - krétaszerűen matt, nem áttetsző, természetellenesen fehér. Azonban a leplezőkerámia-réteg sokkal gyengébb mint a váz anyaga; ezért előfordul hogy lepattan, letörnek kisebb-nagyobb darabok e porcelán fedőrétegből. Implantátumos pótlások esetében a páciensek az implantátummal erőteljesebben rágnak, illetve az emberek jelentős része éjszaka szorít, csikorgat. Ezek a tényezők növelik a leplezőkerámia sérülésének esélyét. Magyarországon elsőként, a HALÁSZ KLINIKÁN ragasztottuk be a legelső transzparens cirkónium fogpótlást 2009-ben egy csikorgató férfi páciensnek: aki azzal kereste fel klinikánkat, hogy már négy helyütt csináltak neki felső hagyományos porcelán körhidat, majd cirkónium fogpótlást, de mindig szinte „lerágta" róla a leplező porcelánt. Az így kilátszó fém „kikiabált" a szájából. A megoldás: CEREC és Prettau transzparens cirkónium fogpótlások. A cirkónium összetételének megváltoztatásával sikerült egy színezhető, fényáteresztőbb újfajta cirkóniumot előállítani, Ez a transzparens cirkónium. Ezáltal nincs szükség a sérülékeny leplezőkerámia rétegre. A fogpótlás egésze a homogén, rendkívül erős cirkóniumból áll. Ez az amúgy gyakori probléma, megszűnt a HALÁSZ KLINIKA páciensei számára.

 

Tekintse meg néhány bonyolultabb esetünkről készült fotógalériánkat

Kérdése van? Olvassa el gyakori kérdések menüpontunkat. Ha kérdésére továbbra sem talált választ, írjon nekünk, szívesen válaszolunk!

Legelső kezelés     HALÁSZ KLINIKA páciense     Akut
Mely napon szeretné?
Mely napszakban szeretné?
8:00 - 10:00     10:00 - 12:00     12:00 - 14:00     14:00 - 16:00
Teljes név  *
Születési idő  *
E-mail  *
Telefon  *
Bejelentkezésének célja
Választhat kezelőorvost
További információ/Megjegyzés
Honnan értesült a HALÁSZ KLINIKÁRÓL?